El Museu dedica una exposició al patí de vela amb motiu de la Copa Amèrica

    0
    89
    El Museu dedica una exposició al patí de vela o patí català coincidint amb la celebració a Barcelona de la 37a Copa Amèrica de Vela, en la qual Badalona és la seu d’algunes competicions.
    La mostra es podrà visitar gratuïtament fins al 6 d’octubre a la planta baixa del Museu de dimarts a dissabte de 10 a 10 i de 17 a 20 hores i diumenges de 10 a 14 hores. El Museu romandrà tancat les tardes del mes l’agost.

    Aquesta embarcació té les seves arrels a Badalona, on es va començar a utilitzar a principis del segle XX. Posteriorment, els germans Mongé, vinculats al Club Natació Badalona, van desenvolupar el disseny que es va adoptar com a model oficial per a les competicions el 1943. A més, el 1968, el badaloní Antoni Soler va crear el patí de vela júnior, de dimensions més reduïdes, pensat per a nens i adolescents.

     

    Les aportacions badalonines han estat crucials per definir el patí de vela tal com el coneixem avui. A més, diversos patinadors de Badalona han destacat com a membres de l’Associació Deportiva Internacional de Propietaris de Patins de Vela (ADIPAV) i com a campions de regates tant a nivell espanyol com europeu.

    La importància i la popularitat del patí de vela es van posar de relleu el 2008, quan va ser reconegut pel Ple de l’Ajuntament com a embarcació genuïna de Badalona. El 2010, en el marc de Badalona Capital de la Cultura Catalana, va ser escollit com un dels set tresors del patrimoni cultural de la ciutat, convertint-se també en patrimoni cultural del món.

    Avui dia, la pràctica de les regates amb patí de vela continua sent una activitat esportiva destacada a Badalona, especialment al voltant del Club Natació Badalona, una entitat fundada el 1929 que ha comptat i compta amb els més notables patinadors de la ciutat.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí