El Museu presenta el retaule gòtic de Sant Sebastià

  0
  61

  El Museu de Badalona ha presentat el plafó central del retaule gòtic de Sant Sebastià, procedent del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, que ha estat adquirit recentment per la institució.

  Aquesta peça, de caràcter excepcional, formava part del retaule que decorava la capella que els monjos de la Murtra van erigir, a finals del segle XV, en honor a Sant Sebastià arran d’una epidèmia de pesta. Del retaule original se’n coneixen actualment dues parts: la predel·la, que pertany a les col·leccions del Museu, i la taula central que s’acaba d’adquirir.

  Els plafons laterals estan perduts i no sabem quin aspecte tenien, ja que els que es poden veure a les fotografies que han arribat als nostres dies són, per l’estil, clarament posteriors a l’època del gòtic.

  El Museu de Badalona inaugurarà una exposició a principis de l’any vinent, en la qual es podran veure les dues peces originals -taula central i predel·la-, així com la reproducció d’altres representacions de Sant Sebastià de la mateixa època, com la del retaule de Sant Sebastià i Santa Tecla de la catedral de Barcelona o la del retaule del Conestable de la capella de Santa Àgata, també de Barcelona.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí