El Musica’t celebra la seva darrera edició després d’una dècada a Badalona

  0
  66
  307122_logo_CesK_Freixas_claim.jpg

  29/01/2018 – Els organitzadors expliquen que no s'ha aconseguit la consolidació suficient i que és inviable donar-li continuïtat.

  El Musica’t posa punt i final i l’edició 2018 serà la darrera després de 10 edicions consecutives portant el millor de la música en català a Badalona. Des del 2009 Badalona ha acollit el festival, un projecte  nascut per equiparar el bon moment creatiu que viu la música de casa nostra amb una bona oferta de programació en directe i en una època de l’any, l’hivern, on la manca de programacions i espais fa molt difícil per a la majoria de grups poder girar i donar a conéixer les seves propostes.

   

  Durant tot aquest temps per l’escenari del Musica’t han passat artistes, en el seu moment emergents, que han acabat esdevenint artistes de referència i altres artistes amb una dilatada trajectòria. Alguns d’aquest exemples han estat Maria Arnal i Marcel Bagés, Gossos, Miquel Abras, Obeses, Josep Thió, Nyandú, Pau Vallvé, Bruno Oro, Sanjosex, Roger Mas, Lexu’s, Mazoni, Joan Masdéu, Joan Rovira, Enric Verdaguer o In Crescendo.

   

  Cada any el Musica’t ha anat adaptant els escenaris i formats a la situació de l’escena i la indústria musical que viu la ciutat i el país. “Amb les sinergies i col·laboració de diferents entitats locals, especialment del Círcol i de la Sargantana, i en els últims anys de Badalona Cultura, s’ha aconseguit arribar a tenir un festival de música a la ciutat durant una dècada. Un festival però, que totalment de forma auto-gestionada, no ha acabat de consolidar-se com era d’esperar en una ciutat amb el potencial i la capacitat de Badalona”, afirmen des de l'organització.

   

  L’últim concert amb Cesk Freixas

   

  Per posar punt i final, però també per celebrar els 10 anys de música, el Musica’t conclou la seva etapa en un concert especial, el dia 17 de febrer a les 9 del vespre al Teatre Principal, amb un dels màxims exponents de la cançó d’autor: Cesk Freixas.

   

  Serà el primer cop que el cantant presenti a Badalona les cançons del seu darrer disc (“Proposta”, 2017). El cantautor de Sant Pere de Riudebitlles puja a l’escenari recollint l’experiència de 14 anys ininterromputs dedicats a l’ofici de fer cançons. De nou, amb l’aliança inseparable del guitarrista Víctor Nin, torna a posar de manifest la vigència i l’originalitat d’aquest treball.

   

  Amb “Proposta” Cesk Freixas connecta la reivindicació amb la vessant més constructiva i positiva i ho acompanya amb sonoritats contundents, i a vegades també més mediterrànies, per seguir actualitzant el discurs i l’estètica de la cançó d’autor.