El Natzaret femení fa un miracle per salvar-se (57-53)

0
    41
    IMG_5461.JPG

16/05/2017 – El conjunt de Riki Gómez remunta un partit que tenia mig perdut contra la UE Sant Cugat i es queda a la Primera Catalana.

Sublim. Només així es pot qualificar el final de temporada que ha fet el Sant Andreu de Natzaret (13/16). Després de començar la lliga a Primera Catalana instaurades en la part alta i de viure una crisi que s’ha allargat durant bona part de la segona volta, les jugadores han reaccionat.

Encadenant el quart triomf consecutiu en la penúltima jornada de lliga, el conjunt de Riki Gómez assolia la salvació a Pomar (57-53). El matx decisiu guanyant contra la UE Sant Cugat seria d’infart i comptaria amb un factor important: el públic badaloní faria costat al Natzaret.

Les coses pintaven negres per les blaves al final del tercer quart (33-45), però un darrer període brillant en defensa desactivaria els deu triples anotats per la UESC. Del 38 a 48 en contra es passava a la remuntada (51-48), després d’un tir exterior clau i sobre la botzina anotat per Ari Balart i d’un segon llançament exterior d’Ainhoa Cuesta.

El Sant Cugat arribaria a empatar en dues ocasions (53-53), forçant el Sant Andreu a tirar d’èpica per guanyar. A 16 segons, Cuesta feia esclatar Pomar amb una penetració amb l’esquerra i, tot seguit, Balart completava una gran última defensa per tenir l’opció de sentenciar des del tir lliure (57-53). Un final de pel·lícula que segella el miracle de les badalonines.

També a Primera, l’AE Minguella arribarà a l’última jornada sent tretzena (10/19), després de cedir a la pista de l’Escola del Carme. Fins al tercer període, el bloc de Carlos Esteve va dominar (40-41), gaudint d’una màxima de cinc punts després d’un triple de Laia Martín (31-36), però en el parcial definitiu arribaria la reacció local. Quatre tirs exteriors rebuts i dos minuts sense anotar deixarien la Minguella vençuda (59-52).

Recital de la UB Llefià

En l’últim partit de temporada regular jugat a casa, la UB Llefia (21/8) demostraria perquè ha quedat subcampiona del grup IV de Segona. La plantilla de Toni Madrid passaria per sobre del Vilatorrada (71-28), deixant-lo anotar només 8 punts entre el segon i el tercer quart (52-18).

Mentre el Llefià s’exhibia, la Penya (18/11) queia fins al cinquè lloc per culpa de la derrota patida a la pista del Sallent (60-58). Aquest resultat complica la tercera plaça al conjunt verd-i-negre, ja que ara està empatat amb el Sant Nicolau i el BF Viladecans ‘B’. El Divina es recuperaria d’una situació inicial perillosa (21-10) a cop de defensa (31-31) i arribaria a tenir el partit encarat gràcies a l’encert de Padrós i Duque (53-58). Amb un 7 a 0 demolidor, però, el Sallent s’enduria la victòria.

Igual que la Penya, el Natzaret ‘B’ (12/17) també hauria de tastar el gust de la derrota, en aquest cas contra el poderós Sant Nicolau (34-52). El Sant Andreu no tindria el feeling ofensiu desitjat (14 a 23 al descans) i tres triples seguits rebuts en la represa ho posarien tot molt difícil (26-38).

Tercer lloc per Sant Pep i Círcol

Els millors equips femenins de Badalona inscrits a la Tercera Catalana han estat el Sant Josep (18/6) i el Círcol (18/6), tots dos tercers en la classificació final després de vèncer (35-68 i 64-45) al Llefià ‘B’ (6/11) i a la Minguella ‘C’ (8/16). El Badalonès ‘B’ culmina la lliga sisè (15/9) i guanyant a l’AESE ‘B’ (71-61), mentre que el Natzaret ‘C’ (11/13) i la Minguella ‘B’ (13/11) acaben en el novè i el vuitè lloc, respectivament, després de perdre contra el Diagonal Mar (38-48) i el Trèvol ‘B’ (76-53).