El Natzaret segueix en caiguda lliure i el Llefià creu en l’ascens

0
    28

11/04/2017 –  El Sant Andreu només ha guanyat un partit en la segona volta, mentre que la Unió s’ha fet forta en l’adversitat.

En un cap de setmana on el partit del femení de l’AE Minguella davant el BAM quedaria ajornat pel 25 d’abril (21:30h), l’altre equip badaloní de Primera tornava a ser protagonista per un mal resultat. El Natzaret (9/16), onzè classificat del grup II, hauria de passar per la promoció de permanència si la lliga finalitzés avui.

Encara resten cinc jornades perquè el campionat arribi a la seva última data i les de Pomar es troben a dos partits del descens directe. El més preocupant, però, és el rendiment que s’està donant en la segona volta del campionat: només un triomf en 10 encontres.

Davant l’Olot (54-56), el Natzaret es tornaria a quedar a les portes de deixar enrere la mala ratxa. L’aportació de Roca obria forat pel conjunt de la Garrotxa només començar (7-15), però el Sant Andreu sabria buscar Ari Balart per reaccionar (25-26). 12 punts seus, inclosos un 2+1 i un triple, donaven aire al Natzaret i provocaven que les badalonines agafessin força per capgirar el resultat en la represa (34-30).

El matx arribaria a l’últim quart amb el marcador igualat (38-38) i llavors es veuria un intercanvi de triples entre Zori i Sala (43-46). A tres minuts per la conclusió l’empat reapareixia (50-50) i, després d’un nou triple badaloní (53-51), l’Olot sentenciava amb cinc punts seguits. La derrota no ha de desanimar el Sant Andreu, ja que per salvar-se depèn d’ell mateix: ha de guanyar als tres rivals directes que té pendents (CN Sabadell, Les Franqueses i Sant Cugat).

Realitats oposades a Segona

A la Segona Catalana, els tres clubs badalonins del grup IV viuen instal·lats en realitats oposades. El Natzaret ‘B’ (12/13) és dotzè i lluita per evitar la promoció de permanència, mentre que Llefià (19/6) i Penya (15/10) es fan forts en la zona alta.

La Unió encadenava el passat cap de setmana la quarta victòria seguida en un partit treballat a la pista del CEB Sant Jordi. Malgrat les lesions, el bloc de Toni Madrid torna a creure en l’ascens  i, de fet, depèn d’ell mateix per aconseguir-lo. El Llefià és co-líder empatat amb el Sant Just, rival que encara ha de passar per Badalona, i té quatre triomfs d’avantatge vers el tercer a manca de cinc jornades.

Contra el Sant Jordi, Roig obria el matx impulsant les badalonines (10-14), les quals sabrien adaptar-se a un escenari propici per buscar tirs oberts (27-34). El Llefià es mantindria sempre per davant (38-44) i, malgrat estar dos minuts sense anotar en l’últim quart (47-52), no perdria els nervis. Els tirs lliures de Míriam Valls i l'aportació de Roig i Iria Rodríguez apareixerien en el moment just per sentenciar (49-57) i donar-li a la Unió una nova alegria (52-60).

Igual que el Llefià, el Divina Seguros Joventut també podria guanyar fora de casa, tot i que en aquest cas a un rival de més entitat: el Sant Nicolau (64-67). La Penya, quarta en la taula, obria el duel aconseguint tres triples (14-19) i assolint un +11 perillós (22-33).

L’encert de Calàbria (35-41) i Espinosa (49-55) protegiria el marge de seguretat de les de Raúl Lorenzo, però el Sant Nicolau podria empatar en l’últim parcial (55-55). Per sort, el tram final del partit seria totalment verd-i-negre (60-66).

Ja per acabar, destacar que el Natzaret ‘B’ (12/13) tornaria a sumar una derrota a la lliga a casa i davant el BF Viladecans ‘B’ (50-63). El Sant Andreu aniria a remolc (13-25) des de l’inici i (25-33), però tindria l’opció de guanyar gràcies a un gran pas endavant en defensa. Després d’un parcial de 8 a 0, les badalonines capgiraven el resultat (48-47) i, en el seu millor moment, rebien una resposta contundent per part del Viladecans: un 0 a 11 que trencava tota opció (48-58).