El Partit Demòcrata i Unió demanen la renúncia d’Albiol com a regidor a Badalona

  0
  IMG_0649.JPG

  04/09/2017 – El grup municipal buscarà acords per reprovar el líder del PPC pel seu posicionament sobre l'actuació policial de l'1 d'octubre.

  Els fets de l'1 d'octubre, sobretot les càrregues policials que han donat la volta al món aquests dies, estan deixant un llarg reguitzell de reaccions, també a nivell local. El grup municipal del Partit Demòcrata i Unió, format pels regidors Pere Martínez Carreté i Jordi Subirana, ha demanat aquest dimecres la renúncia de Xavier Garcia Albiol com a regidor de l'Ajuntament.

   

  “L'hem vist justificar les actuacions policials de diumenge. Ha manipulat informació i ha acusat a la Generalitat de dirigir els ciutadans, declarant-la l'única responsable de la violència de la policia”, ha manifestat Martínez Carreté, president del grup. A més de les declaracions, diu, la seva presència i actuació a Pineda, amb la Policia Nacional, ha afegit més motius per demanar la renúncia.

   

  Tot plegat se suma, creu el representat del PdeCAT, al seu “historial a Badalona, on ha intentat dividir la ciutadania pels seus interessos polítics”. En definitiva, el grup municipal intentarà arribar a acords amb la resta de forces per reprovar Garcia Albiol al proper ple.

   

  El PSC donaria suport a la reprovació

   

  En un escenari en el qual el Partit Demòcrata tindria el suport del govern en bloc, la reprovació dependria, com ocorre en moltes altres votacions, del PSC. Amb 10 vots contraris del PP i un de Ciutadans, la reprovació s'aprovaria amb 12 regidors. En aquest sentit, el posicionament dels quatre membres socialistes seria clau.

   

  En principi, i en la línia del comunicat que aquesta setmana ha fet públic el PSC de Badalona, la formació encapçalada per Àlex Pastor també reprovaria l'actitud de Garcia Albiol, com a màxim representant català del partit “que va ordenar les càrregues policials” de diumenge. Els socialistes s'han mostrat “indignats” pels fets: “La nostra més absoluta reprovació al PP d'Albiol, que, enlloc de posar seny i diàleg, han portat moments que pensàvem que ja era part d'un passat molt obscur”.

   

  En aquest sentit, el PSC ha demanat obrir vies de diàleg i trobar soluciones polítiques a aquest problema. Més enllà d'això, fonts municipals indiquen que no han vist encara la proposta de mocio que pretén el PDeCAT, i que encara no poden avançar al 100% el seu vot favorable.

   

  Un ple extraordinari per reprovar Albiol i el PP

   

  Més enllà del vot afirmatiu a la idea del Partit Demòcrata, fonts del govern no descarten la possibilitat de convocar durant els propers dies un ple extraordinari per plantejar la reprovació d'Albiol i el Partit Popular per les càrregues policials de diumenge, i no haver d'esperar a la sessió ordinària de finals de mes. Una opció, però, que dependrà del suport del PSC i de com es desenvolupi aquesta setmana l'activitat al Parlament.

   

  Des del Partit Popular han preferit no pronunciar-se, de moment, davant l'anunci del Partit Demòcrata i Unió.