El passeig Marítim acollirà des de demà l’estàtua de l’Anís del Mono

  0
  52
  Estatua Anís del Mono en Badalona - 060712.jpg

  06/07/2012 – Es tracta d'una figura a tamany real del simi insígnia de la marca, d'uns 200 quilos, de bronze i realitzada per l'autora local Susana Ruiz, de l'Escola d'Art Pau Gargallo; l'escultura estarà situada entre la fàbrica d'anís i el pont del Petroli.

  El passeig Marítim de Badalona acollirà des de demà dissabte la nova escultura de l’Anís del Mono, una figura a tamany real del simi de l’etiqueta, que té un pes aproximat de 200 quilos i que l’empresa Osborne ha donat a la ciutat. L’estàtua s’ubicarà a l’entrada del pont del Petroli, just davant de la històrica fàbrica de l’Anís del Mono. L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, descobrirà la figura a les 18.30 hores, acompanyat pel president del Grup Osborne, Tomás Osborne, i per l’autora de l’escultura, l’artista badalonina Susana Ruiz.

   

  L’escultura de l’Anís del Mono s’ubicarà damunt d’un bloc de formigó instal·lat a la plataforma d’accés al pont del Petroli i la seva inauguració s’emmarca en el conjunt dels actes organitzats amb motiu de les festes veïnals del Front Marítim. Els castellers de Badalona i de Tarragona participaran en la festa popular de descobriment de l’estàtua.

   

  L’autora de l’escultura, Susana Ruiz, és alumna de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Des d’aquest centre es va donar a conèixer el projecte a Osborne, que el va convertir en un encàrrec de la companyia amb la intenció de cedir l’escultura a la ciutat com a tribut per haver acollit la fàbrica des de fa més d’un segle. Han fet falta 7 mesos per fer realitat el projecte, que ha passat per les fases de fang, silicona, cera i fundició en bronze. L’escultura reprodueix fidelment la figura del simi de l’etiqueta, amb la cara de Charles Darwin, que observa detingudament una ampolla de l’Anís del Mono sostinguda amb la mà esquerra.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que l’Ajuntament vol convertir l’escultura en un referent de la ciutat de Badalona i en un atractiu turístic, que porti als visitants fins al pont del Petroli. Per aquest motiu, l’estàtua se situarà de manera que els qui vulguin fer-se una foto al seu costat fotografiïn també a la vegada la façana marítima de la ciutat, com a teló de fons. Garcia Albiol ha agraït a l’empresa la seva donació a la ciutat i ha destacat la col·laboració entre l’Ajuntament i Anís del Mono.