El pes de la feina fosca (73-67)

0
    32
    JOV-ZZA (17).JPG

25/01/2015 – El FIATC Joventut segueix en estat de gràcia després de superar al CAI Saragossa en un partit poc vistós que s’ha decidit gràcies a la defensa.

L’ordre dels factors no altera el producte. Aquesta és la lliçó que ha donat avui els jugadors de la Penya davant d’un rival que no ha deixat que el joc verd-i-negre fluís com és habitual. El FIATC Joventut ha demostrat que pot guanyar partits inclús quan no pot fer efectiu el seu estil, basat en el triple i les ràpides transicions.

Amb la baixa d’última hora de Pedro Llompart, afectat de lumbàlgia, el CAI Saragossa es veia obligat a forçar la màquina amb Kevin Lisch i amb el jove Sergi García assolint protagonisme. Els triples inicials de Goran Suton i Albert Ventura (6-0) impulsarien l’atac badaloní durant els primers instants del duel, tot i que amb un parcial de 0 a 8 el CAI se situaria per davant en el marcador (10-12).

Després d’anotar deu punts amb certa facilitat, els primers símptomes de col·lapse començarien a aparèixer a les files verd-i-negres. Apareixent des del triple, un voluntariós Nacho Llovet aconseguia empatar (15-15), però seria el CAI qui tancaria el primer quart per davant (15-17).

La pissarra de Joaquín Ruiz faria aigües en l’inici del segon parcial, amb una zona castigada per Barrera des del triple (18-17). Després d’un 2+1 completat per Clevin Hannah en una recuperació en primera línia de pressió, FIATC Joventut i CAI es quedaven sense repertori ofensiu, mantenint el marcador sense canvis durant diversos minuts.

Ni amb els aragonesos en bonus la Penya s’aconseguia distanciar i les errades des de tir lliure començaven a pesar. Abans del descans, el teva meva protagonitzat per Goran Suton i Marcus Landry animaria una mica el context del duel, mentre que en defensa, Kirksay evitava l’última cistella de Robinson i es quedava a les portes d’anotar un buzzer beater de camp a camp (31-26).

El marcador indicava que el treball defensiu dels homes de Salva Maldonado estava sent molt bo, però al CAI se’l veia tranquil i amb capacitat per aguantar molts minuts a remolc. Només encetar el tercer quart, una suspensió de Sergi Vidal donava un nou màxim avantatge a la Penya (33-26), tot i que el CAI seguiria picant pedra.

Demond Mallet i Marcus Landry mantenien un frec a frec mostrant-se encertats des de l’exterior (36-33), just abans que Jason Robinson posés al conjunt de Joaquin Ruiz a un sol punt (42-41). La Penya patia per mantenir els avantatges i Suton i Landry es tornaven a creuar als dos cantons de la pista per tal de seguir mantenint el duel totalment obert (46-45). Des de tir lliure, el CAI Saragossa arribaria a empatar el partit en el tram final del tercer quart (46-46), però els aragonesos mai es posarien per davant.

Amb l’atac de la Penya faltat d’idees, el FIATC Joventut s’agafava a les arriscades decisions de Clevin Hannah per tal de mantenir el control del joc. Els problemes de faltes de Mallet feien que el menut base de Holly Springs s’hagués de mantenir a pista, amb el risc que això suposava a l’hora de prendre decisions encertades.

Quan el núvol de la precipitació es començava a fer notar, dues accions individuals de Clevin Hannah canviaven la tendència del xoc. El base anotava dos triples que suposaven una gran cloenda de tercer quart, després d’uns minuts amb molta lluita i poca clarividència ofensiva (52-47).

Ja durant el darrer parcial, la rauxa de triples seguiria animant el context del partit, amb Alex Suárez i Sergi Garcia mostrant-se fins des de la llarga distància. La Penya seguiria mantenint un bon treball col·lectiu en defensa, sobretot després de pèrdua, fet que permetria als homes de Maldonado continuar liderant el marcador.

Tot seguit, una nova aparició estel·lar de Hannah donaria ales al FIATC Joventut, el qual es distanciava en el marcador després de dos triples del base i d’una assistència que Sitapha Savané convertia en 2+1 (66-54). Restaven només sis minuts i tot semblava sota control, però llavors l’expulsió de Mallet i els nervis generats per voler trencar el partit massa aviat tornarien a donar opcions al CAI.

Veient l’encert de Landry i Lisch, Salva Maldonado hauria d’aturar el partit (68-63), tot i que les pèrdues, les faltes en atac i les errades se seguirien succeint. Amb la Penya perduda en l’apartat ofensiu, el CAI Saragossa tampoc sabria trobar la tecla ideal per tal de superar l’entramat defensiu verd-i-negre, i els pupils de Joaquín Ruiz perdrien moltes opcions.

La jugada clau del matx arribaria de la mà de Sergi Vidal. Movent bé la pilota, l’esfèrica arribava a les mans d’un Suton que, després de fer volar al seu defensor amb una finta, obria el camp perquè Vidal anotés tot sol el triple que sentenciava el duel (71-63). Ni el temps mort demanat pel CAI serviria per completar una remuntada impossible a 30 segons per la conclusió (73-67).

La Penya, doncs, acabaria imposant la seva constància defensiva per damunt de la qualitat de la plantilla aragonesa. Sense poder comptar amb Llompart en els minuts finals, el CAI veuria limitada la seva presa de decisions, tot i el 20 de valoració de Kevin Lisch. Per part local, Clevin Hannah seria el millor amb 17 punts, 2 rebots, 4 assistències i 16 de valoració. EL FIATC Joventut es manté tercer (14/4) i deixa al vuitè – el CAI – a quatre triomfs i amb l’average guanyat.

Fitxa tècnica

FIATC Joventut (73): Mallet (3), Ventura (6), Kirksay (-), Suton (13), Miralles (6) – Vidal (7), Llovet (3), Hannah (17), Barrera (5), Suárez (3) i  Savané (10).

CAI Saragossa (67): Lisch (14), Sastre (3), Robinson (7), Landry (18), Norel (10), Jelovac (2), Katic (6), Goulding (-), García (6) i Tomàs (1).

Parcials: 15-17 / 16-9 / 21-21 / 21-20

Rebots: Suton (6) / Jelovac (8)

Assistències: Mallet, Hannah i Vidal (7) / Lisch (6)

Incidències: partit corresponent a la divuitena jornada de la Lliga Endesa disputat al Palau Olímpic de Badalona davant de 5.201 espectadors.