El Ple aprova l’adhesió a la xarxa de ciutats contra l’explotació sexual

  0
  DSC_2627.JPG

  29/03/2017 – La moció, presentada pel PSC, va aixecar el debat entre l'abolició i la legalització de la prostitució.

  En un ple extraordinàriament breu i lleuger, l'apartat de mocions ha estat aquest dimarts el gruix del debat entre grups, sobretot arran d'una moció presentada pel PSC que instava a adherir-se a la xarxa de ciutats contra el tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució. Una proposta aparentment unànime però que va aixecar un dens debat entre grups i que només va comptar amb el suport de PP i CiU.

   

  Guanyem Badalona i ERC es van posicionar en contra, mentre que ICV-EUiA i Ciutadans es van abstenir. Les formacions de govern i C's van argumentar que la moció no diferencia entre el debat de lluitar contra el tràfic sexual i la prostitució legalitzada. Creuen que aquesta darrera és la via per dignificar la professió i actuar més contundenment contra la tracta.

   

  En aquest sentit es va expressar també la plataforma Putes Indignades, un col·lectiu que creu que campanyes com aquesta només perjudica les professionals que lluiten per dignificar el treball i aconseguir drets laborals.

   

  Des del PSC, la regidora Teresa González va afirmar que creure en l'elecció de la prostitució és una “trampa” i que la majoria de dones del sector són forçades per l'explotació. “Legalitzar la prostitució convertiria els proxenetes en empresaris”, va asseverar.

   

  També es va expressar en aquesta línia la representant del Moviment Democràtic de Dones, l'entitat que està movent l'adhesió a la xarxa per tot Espanya i que ja ha aconseguit fer arribar a desenes de municipis, també alguns de l'entorn badaloní com Santa Coloma. Consideren que l'abolicionisme de la prostitució és l'únic camí viable.

   

  En qualsevol cas, totes les formacions es van mostrar d'acord en la lluita inequívoca contra el tràfic de persones i en impulsar un debat de ciutat més profund sobre la prostitució. També en consensuar una declaració institucional contra la tracta.