El Ple aprova una modificació de la pròrroga del pressupost per cobrir necessitats urgents

  0
  54

  31/05/2013 – S'han modificat l’annex d’inversions, en 1.187.120,93 euros, i de les despeses, en 1.653.503,36 euros, per cobrir el servici domiciliari de BSA i el dèficit del Patronat de la Música.

  El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat aquesta setmana una modificació de l’annex d’inversions, en 1.187.120,93 euros, i de les despeses, en 1.653.503,36 euros, del pressupost general de 2013, en pròrroga del de 2012. El govern local ja va presentar aquesta proposta fa un mes, encara que amb una variació major –de més de 200 partides- que l’oposició no va acceptar. Després d’un mes de negociació, la dimensió del plantejament s’ha reduït –fins a 66 partides- per cobrir les necessitats més immediates i ha tirat endavant. L’objectiu principal de les despeses és donar cobertura al servei domiciliari de BSA i al dèficit del Patronat de la Música. Quant a inversions, hi ha un increment de 763.190 euros destinats a Marina Badalona.

   

  CiU va donar suport a la mesura, tot i etzibar al govern que “no es veu amb cor de presentar un nou pressupost”, perquè considera que, després de dialogar, s’han salvat moltes partides que el pla inicial sí trastocaven. PSC i ICV-EUiA es van abstenir; encara que admeten un gran canvi entre la proposta inicial a l’aprovada, consideren que hi ha algunes reduccions, com ara en l’apartat del IMPO, que no veuen amb bons ulls, i mantenen que no haver presentat ja un nou pressupost reflexa una mala gestió i un projecte sense rumb.

   

  El govern municipal assegura que les partides de despeses reduïdes corresponen a àmbits “no prioritaris” i argumenta que cobrir BSA i el Patronat de la Música era quelcom urgent i s’havia d’avançar a la presentació del pressupost.