El Ple debat una operació perquè la Penya vengui a un supermercat terrenys a Pomar

  0
  54
  MasRam_1.JPG

  31/10/2014 – El Ple municipal ha d'aprovar o rebutjar una modificació del PGM que ha de servir al club per donar sortida als terrenys de Mas Ram i de Pomar, on aniria, suposadament, un Mercadona.

  El Ple municipal es reuneix avui, en sessió extraordinària a partir de les 9h, per debatre una iniciativa urbanística vinculada al Club Joventut de Badalona que a molts no els hi resultarà pas nova. Fa un parell d’anys, el club badaloní es va posar mans a l’obra per vendre, a través d’una permuta amb l’Ajuntament, uns terrenys al Mas Ram a l’empresa Mercadona i aconseguir liquiditat per eixugar el seu deute. Tot i l’aprovació a nivell municipal, la Generalitat va tirar enrere l’operació i l’acord es va desfer. Ara, mesos després, la Penya ha trobat una alternativa per donar sortida als seus terrenys i el procés dóna un nou tret de sortida.

   

  L’entramat ha canviat, no obstant, i és que entra en joc una nova parcel·la al barri de Pomar, de prop de 10.000 metres quadrats, que el club va adquirir en una subhasta pública de l’Incasòl l’any 2013. Serien aquests terrenys els que el Joventut acabaria venent a Mercadona –un secret a veus sense confirmació per cap de les dues parts-, situats a l’encreuament de l’avinguda de Pomar i l’avinguda de la Cerdanya. Què ha de decidir el Ple, doncs? Si acceptar o no una modificació del Pla General Metropolità (PGM) que serviria per requalificar 6.000 d’aquests 10.000 metres com a sòl d’ús comercial i cedir a l’Ajuntament els 4.000 restants i els 6.000 situats al Mas Ram per aixecar equipaments i urbanitzar espais públics, l’arranjament de bona part dels quals correria a càrrec de la Penya.

   

  ICV-EUiA qüestiona l’interès públic de l’operació

   

  El debat torna a estar servit. Si bé és cert que la modificació del PGM comptaria amb un informe previ favorable de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat, l’operació ja s’ha trobat amb els seus primers detractors abans d’arribar a la Casa de la Vila. El grup municipal d’ICV-EUiA ja s’ha posicionat en contra de l’entramat urbanística, que, considera, “només respon  a interessos de privats i suposa un altre cop al comerç de proximitat de la ciutat”. Els ecosocialistes asseguren que els terrenys comprats per la Penya “estan inclosos i certificats com a part del patrimoni públic de sòl i habitatge de l’Incasòl”, que “havien de ser cedits a l’Ajuntament” i que, amb la venda al club, “s’ha incomplert el conveni signat que afavoria el municipi”. A banda d’això, consideren que el canvi d’equipament cap al Mas Ram perjudica el barri de Pomar, on, diuen, farien més servei a la ciutadania. “Lamentem les dificultats econòmiques per les que està passant el CJB, però estem davant una operació que no té interès públic per la ciutat”, manifesta el regidor Àlex Mañas.

   

  La clau, en mans de PSC i CiU

   

  La proposta ja compta amb tres vots en contra i, previsiblement, 11 a favor del govern del PP. L’incògnita se situaria només sobre PSC i CiU. Tot i que la decisió es va acabar de prendre ahir, els dos grups municipals votarien de forma favorable o, si més no, no posarien gaires traves al procés.

   

  Adjuntem la nota de premsa emesa per ICV-EUiA