El Port de Badalona acull dues regates de la lliga de batet

  0

  Aquest dissabte, 8 de febrer, s’inicia al Port de Badalona la temporada de les competicions oficials de les diferents lligues de rem fix organitzades per la Federació Catalana de Rem i pels tres clubs que practiquen aquesta modalitat (el Club de Rem Badalona i les seccions de rem del Club Nàutic Betulo i Club Natació Badalona). El batel és una embarcació de 4 vogadors i 1 timoner. Aquest germà petit de la família del rem fix està prenent molta presència en la Federació per l’augment de la demanda de la seva pràctica.

  El Moll de Capitania, l’àrea de la rampa i la seva explanada adjacent acolliran des de primera hora de la tarda, des de les 15.00h a les 18.00h, la primera de les regates que, en el marc de la VI Lliga, se celebraran a Badalona. La VI Lliga Catalana de Batel té 6 sessions programades a Flix/25 gener, a Badalona/8 febrer, a Santa Cristina/29 febrer, un altre cop a Badalona/14 març, a Sant Jaume d’Enveja/28 març i, finalment, a Castelldefels/5 abril. Les dues de Badalona conformen una prova particular, el Memorial Marc Iborra. Des del 2015 aquesta competició rep el nom del jove esportista de rem, soci del Club de Rem Badalona, que va morir el març del 2014 amb 23 anys. Des de l’any següent, les proves de la lliga de batel a Badalona se celebren en la seva memòria i habitualment és el seu pare qui lliura la bandera que reconeix la victòria de cada equip.

  A la cita de dissabte, liderada pel Club de Rem Badalona, participen una desena de clubs. La competició comença per les categories de menor edat i competiran quatre batels de manera conjunta. La distància augmentarà d’acord amb els equips, de manera que alevins i infantils fan 400m; els cadets 1.400m i els juvenils i absoluts, 2.100 m. S’ha superat el model de contrarellotge per alleugerir la competició i afectar el mínim la bocana.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí