El Port de Badalona amplia la Fira Inicia’t durant 5 dies

  0

  Inicia’t, La Fira de la Nàutica i Els Seus Oficis celebrarà la seva quarta edició a partir del proper divendres 5 d’abril i fins al dimarts 9 d’abril. Una fira que després de les seves tres primeres edicions ha valorat avançar la cita a principis d’abril per poder complir els seus objectius d’apropar, estimular i iniciar al màxim de persones al mar, concretament, a aquest primer pas en la pràctica de la nàutica que podríem anomenar de proximitat. La fira estarà dividida, amb una part on s’instal·larà una mostra comercial, una part d’oficis i també de mostra d’esports nàutics.

  Desmuntar el mite d’esport elitista o de difícil accés

  La Fira Inicia’t persegueix desmuntar el mite que la nàutica és elitista o de difícil accés. I ho farà mostrant diverses opcions per a la pràctica i l’acostament a la navegació. L’adquisició d’embarcacions de menys de 8 m d’eslora, els paddel surf, caiacs o d’altres opcions que la Marina Mercant qualifica com “artefactes flotants”, és una de les opcions iniciàtiques. Un compendi de possibilitats que la Fira Inicia’t pretén que siguin un estímul per a un acostament a un bé comú com és el mar. La programació de les presentacions i activitats durant divendres, dissabte i diumenge estarà ordenada i concentrada per tipus d’activitats nàutiques per tal d’aglutinar en diferents franges horàries els afeccionats i els potencials interessats a cada disciplina.

  La nàutica: un mar de sortides i possibilitats professionals

  La Fira al Port augmentarà a 35 els oficis sobre els quals els prop de 600 alumnes dels instituts de l’àrea d’influència podran informar-se i considerar per al seu futur, alhora que practicaran esports nàutics. Els alumnes completaran la seva visita dilluns 8 i dimarts 9 un recorregut pels estands on se’ls informarà sobre l’oferta formativa existent per orientar sobre possibles oficis qualificats en terra relacionats amb el mar o oficis directament exercits al mar. Per centrar l’atenció dels joves en aquesta exposició amb la participació, per exemple, de la Facultat de Nàutica de Barcelona, l’Escola de Capacitació Nauticopesquera, l’Institut de Nàutica, Salvament Marítim, la Fundació per la Navegació Oceànica Barcelona, la Unitat Subaquàtica dels Mossos d’Esquadra,… Inicia’t ha ideat una gimcana en línia en la qual els alumnes han de respondre al mòbil a preguntes clau sobre la temàtica de cada estand i s’aniran configurant rànquings: un per instituts i un altre per grups de treball. Els obsequis s’oferiran al final de cada un dels dos dies dedicats als instituts i es lliuraran en un acte concret.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí