El Port de Badalona vol atreure inversors que instal·lin un hotel i un centre comercial

  0
  64

  06/10/2012 – Marina Badalona es troba en tràmits d'ampliar la concessió d'una part del port per tal de donar més marge d'explotació comercial als promotors interessats.

  Marina Badalona es troba en tràmits d’ampliar la concessió d’una àrea del Port amb l’objectiu d’atreure inversors per instal·lar un hotel i un centre comercial. La llicència inicial cedeix l’explotació durant 30 anys, dels quals ja se n’han complit 10, i les iniciatives privades necessiten més de dues dècades per fer rendible el cost de la seva instal·lació a l’equipament portuari. L’objectiu principal d’aquesta sol·licitud és donar als futurs hotel i centre comercial un marge de comercialització de 30 anys a partir del inici del seu establiment. Si s’acaben concretant, els edificis en qüestió estaran ubicats a la zona adjacent al passeig Marítim, on ara mateix hi ha un gran descampat.

   

  A dia d’avui, Marina Badalona es troba en negociacions amb la Direcció General de Ports de la Generalitat i l’ampliació podria fer-se efectiva en un termini de entre 6 i 12 mesos, segons explica el conseller delegat de Marina Badalona, Francesc Panella. El cap de la gestió del Port assegura que hi ha empresaris interessats en materialitzar el projecte, però que l’autorització per allargar el temps d’explotació comercial és essencial. De la mateixa forma, considera que l’arribada d’un hotel i d’un centre de botigues acabaria de donar al port l’empenta que li falta per donar-se a conèixer, tant a Badalona com més enllà.

   

  Aquesta fita, la de consolidar-se en el mercat, és una de les metes que persegueix l’administració. Panella admet que el port s’està donant a conèixer cada cop més, i això obre portes i mercats, però insisteix en que s’ha de continuar i aprofitar la situació de les instal·lacions a l’entorn de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana. Una de les novetats més interessants en el camp de l’educació i la cultura és el conveni que Marina Badalona ha signat recentment amb la Facultat de Nàutica de la Universitat de Barcelona, en vistes a que els estudiants puguin desenvolupar una sèrie d’activitats i pràctiques docents a les instal·lacions badalonines.