El Prat es bloqueja i acaba cedint en el seu debut (52-69)

0
    22
    DSC_0162.JPG

06/09/2014 – Després de controlar els dos primers quarts, els potablaves s’han vist superats pel caràcter defensiu d’un Força Lleida que només ha deixat anotar 6 punts al Prat durant l’últim parcial.

Sense Alberto Abalde, en dinàmica del primer equip, ni Piru Ros ni Gerbert Martí, reservats, el primer quintet de la temporada del debutant Agustí Julbe al torneig de Sant Julià de Vilatorta estaria format per Roger Vilanova, Gomila, Nogués, Iriarte i Serrano.

Al costat del nou tècnic potablava hi tenien el seu lloc alguns jugadors provinents del júnior verd-i-negre, com Óscar Amo, Ferran Bagués i Xabi López, mentre que el vinculat Sergi Costa, ara a l’Arenys, també es vestia de curt.

El Prat començava la pretemporada contra un rival idoni, el Força Lleida, de ben segur un contrincant de la seva lliga, en aquesta nova aventura a LEB Or. Ben aviat es faria notar que, per tots dos conjunts, aquest era el primer duel de pretemporada. La fluïdesa en atac brillava per la seva absència i anotar es feia massa difícil.

Els potablaves tardarien dos minuts en inaugurar el marcador, en un pick and roll ben jugat per Vilanova i Serrano (2-0), mentre que el Lleida hauria d’esperar encara més per anotar. Durant el primer període seria el CB Prat qui dominaria l’electrònic, gràcies l’encert de Gomila, Guallar i Bagués des del 6.75 i als contraatacs finalitzats després de pèrdues del Lleida (18-13). Els joves formats al planter de la Penya no estaven desentonant i a l’altre costat els pupils de Joaquín Prado pecaven d’excés de precipitació en atac.

Al segon període, les sensacions del Prat anaven a més, mentre que el Lleida topava amb el mur defensiu dissenyat per Agustí Julbe des de la banqueta potablava. El conjunt pratenc encetava el parcial amb un triple de Sans, i sortia a defensar amb les línies molt amunt, fent ajudes llargues i sent contundent sota bàsquet.

L’activitat defensiva irregular del Força Lleida obligava als de Joaquín Pardo a cometre moltes personals, fet que acabaria portant als jugadors del Prat a la línia de tirs lliures. En atac, el vinculat de la Penya seguia més inspirat de la mà d’un Gerard Gomila que, amb una penetració aguantant bé els contacte del defensor, posava la màxima diferència del primer temps: 32 a 20 a tres minuts pel descans.

Veient que el Prat s’escapava, Pardo aturava el cronòmetre buscant una reacció, i aquesta no es faria esperar. Dues penetracions fàcils feien canviar una mica la tendència d’un matx que estava tenint clar color potablava (32-24). Tot i els intents del Lleida per acostar-se en el marcador, la fe del Prat en el rebot ofensiu mantindria les diferències fins al descans (36-27). Gerard Gomila, amb 8 punts, seria el màxima anotador del duel superats els primers 20 minuts de partit.

A la represa, el guió del xoc canviaria de forma substancial. Des de la defensa, el Força Lleida entraria de ple en la lluita pel triomf després d’una mala primera part. A cop de parcial (0-7) els de la terra ferma es situaven a només dos punts (36-34), forçant al Prat a emprar males seleccions de tir. Només Gomila, en accions individuals, semblava mantenir l’espurna de la primera meitat.

En un contraatac finalitzat per Kaldre, el Lleida es posava per davant per primer cop en tot el partit, a 4:40 pel final del tercer quart (38-41). La resposta potablava no es faria esperar, i amb dos triples de Guallar i Nogués el Prat tornava a manar per una renda curta (44-40). Però l’empenta de Gerard Sevillano i la bona defensa lleidatana prop del cèrcol permetrien als de Joaquin Pardo tancar el període amb el marcador empatat (46-46).

Ja a l’últim quart, i després d’una antiesportiva infantil d’Iriarte, el Lleida tindria l’opció d’anar a més. Els ‘homes de negre’ estaven tancant completament la seva cistella i amb triples puntuals de Kaldre obrien un forat significatiu, tal com estava anant el partit (50-58).

En més de cinc minuts, el Prat només havia anotat dues cistelles, i totes dues en accions individuals. La connexió amb el joc interior s’havia fos, i la circulació de pilota era ben escassa. A més, Sven Kaldre (14 punts) es mostrava molt inspirat en atac i Rubín s’unia a la festa des del triple per ampliar encara més el marge del Lleida (50-63).

Ni els temps morts demanats per Agustí Julbe servirien per remuntar, i el Prat finalment perdria per un global de 52 a 69 (52-69). L’últim període ha estat totalment dominat pel Lleida i els potablaves només han pogut fer tres cistelles (6-23).

En aquesta estrena potablava, els millors jugadors del CB Prat acabarien sent José Nogués, amb 11 punts i 7 rebots, i Gerard Gomila, amb 12 punts, 2 rebots i 2 assistències. Els potablaves farien un 34% en T2 i un 33% en T3. Les pèrdues (24) passarien molta factura a l’equip de Julbe. A destacar els debuts dels joves Óscar Amo, Xabi López i Ferran Bagués, tots ells provinents del júnior de la Penya.

Fitxa tècnica

CB Prat (52): Vilanova (6), Bagués (3), Amo (1), Gomila (12), Iriarte (-), Nogués (11), Costa (-), Guallar (6), Sans (3), López (2), Serrano (4) i Nikolic (4).

Força Lleida (69): Rubín (9), Guerra (7), Kaldre (14), Sevillano (11), Kahlig (2), Triginer (-), Kaufmanis (9), Simeon (2), Sutina (-), Aventín (-), Alzamora (5) i Mugica (10).

Parcials: 18-13 / 18-14 / 10-19 / 6-23

Assistències: Sans (5) / Mugica (3)

Rebots: Nikolic (9) / Mugica (10)

Incidències: partit amistós disputat al Pavelló Municipal de Sant Julià de Vilatorta davant d’uns 350 espectadors.