El Prat fa saltar els ploms del Melilla (70-65)

0
    23

26/01/2015 – El vinculat de la Penya guanya un partit que semblava no tenir final per culpa de les constants avaries en la il·luminació del Joan Busquets.

El CB Prat es va endur el que ha estat sense cap tipus de dubte el partit més surrealista de la temporada. Al llarg dels 40 minuts de joc es van produir fins a set apagades de llums que van obligar a aturar el joc. El duel ja va començar tard per culpa d’un problema detectat en un ancoratge d’una de les cistelles de la pista.

Les dificultats logístiques van deixar als dos equips sense ritme i durant els primers cinc minuts només es van poder veure dues cistelles en joc (2-2). A les files del Melilla, Carles Bravo queia lesionat durant l’escalfament, fet que encara va donar més maldecaps a l’equip d’Alejandro Alcoba.

Amb Edu Gatell forçant per poder jugar, el Melilla es va situar per davant (6-8), però llavors arribaria la primera apagada de llums. El Prat va ‘tornar’ al partit amb un triple de David Iriarte, un cop solucionats els problemes d’il·luminació (9-8), tot i que els visitants serien capaços de tancar el primer quart amb un avantatge mínim, després d’una cistella de Gatell i d’un triple sobre la botzina d’Adrián Laso (9-13).

Al segon quart, el Melilla arribaria a disposar d’una renda de set punts gràcies a les aportacions de Laso i Devin Wright (16-23). Tot seguit, les ordres d’Agustí Julbe per tal de pujar línies defensives van capgirar la tendència del duel. L’atac del degà es va bloquejar i el Prat capgiraria el marcador amb una bona bola interior resolta per Víctor Serrano (28-27).

Jus abans del descans, i amb el Melilla tornant a guanyar per un punt, el Joan Busquets es quedava novament a les fosques. Quan el partit es va poder reprendre, la situació del marcador no va variar, fet que obligava al Prat a remuntar un petit marge (28-29).

Després d’una primera meitat amb poc encert exterior, els triples de jugadors importants com Alberto Abalde i Piru Ros van començar a arribar. Quatre tirs exteriors consecutius anotats pels canoners potablaves tornarien a donar el control al Prat. Els pupils d’Agustí Julbe tancaven el tercer acte per davant (51-44) i amb Serrano i Zoran Nikolic igualant el poder interior d’Adrián Laso, MVP del duel (31 de valoració).

Abalde situaria al Prat a deu punts de distància amb un triple anotat només començar l’últim període (54-44). Llavors, un parcial de 0 a 12 liderat per la parella Laso-Gatell feia perillar la victòria potablava, ja que els locals tornaven a perdre per tres punts a falta d’un minut (62-65). El Prat, però, s’aconseguiria recuperar gràcies a la bona tasca feta per Serrano en el rebot ofensiu (66-65).

Finalment seria Alberto Abalde qui sentenciaria el partit des de tir lliure, donant el cinquè triomf de la temporada al vinculat del FIATC Joventut (70-65). Víctor Serrano (24 de valoració), Zoran Nikolic (16) i Alberto Abalde (18 punts i 15 de valoració) formarien la tripleta més destacada a les files potablaves. El Prat (5/13) és tretzè, surt del descens i demostra saber gestionar un final ajustat.

Fitxa tècnica:

CB Prat (70): Vilanova (-), Ros (14), Nogués (-), Iriarte (7), Serrano (10), Martí (6), Costa (5), Abalde (18), Nikolic (8) i Sans(2).

Melilla Baloncesto (65): Garrido (5), Butterfield (-), Tomàs (-), Laso (32), Wright(12), Gatell (12), Sánchez (2) i Almazán (2).

Parcials: 9-13 / 19-16 / 23-15 / 19-21

Rebots: Serrano i Nikolic (7) / Laso (10)

Assistències: Costa, Abalde, Serrano i Ros (2) / Sánchez (6)

Incidències: partit corresponent a la dinovena jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets.