El Prat remunta, però es desinfla al final (90-79)

0
    33

07/11/2015 – El vinculat del FIATC Joventut es recupera d’una primera part sense defensa (50-36), per acabar claudicant en el moment decisiu del partit.

La visita del CB Prat a Barris Nord havia generat expectació. A Lleida s’hi havien d’enfrontar els dos equips que ocupaven les posicions de descens de la LEB Or, fet que dotava l’encontre d’un caràcter encara més transcendent. El partit no deixaria ningú indiferent, sobretot pel fet de no tenir un dominador absolut.

L’Actel començaria millor, però s’encallaria a la represa i veuria perillar seriosament les seves opcions de victòria. En un inici, el bloc de Joaquín Prado oferiria millors sensacions que el Prat, castigant la pintura potablava amb bons sistemes finalitzats per Hampl i Marshall.

Malgrat l’encert de Ros i Sans, l’equip de Roberto Sánchez tancaria el primer acte a remolc (25-21), veient com Sutina liderava l’atac lleidatà. Al segon quart, el vinculat de la Penya seria capaç d’igualar el resultat (25-25), però llavors encaixaria un parcial de 7 a 0 que l’obligaria a tornar a començar (32-25).

La direcció de Josep Pérez i set punts consecutius cuinats per Andújar i Marshall situarien el Prat en una posició d’alt risc. El bloc potablava marxaria al descans perdent per 14 punts de diferència i exhibint molt males sensacions en defensa (50-36).

A la represa, i després d’una nova màxima local (55-38), l’aparició de Xavi Forcada permetria començar a gestar la reacció. El base es posaria l’equip a l’esquena per liderar un 2 a 12 (57-50) que donaria l’impuls suficient al Prat com per a capgirar el resultat (64-65).

Amb el tercer quart finalitzat (66-65), el duel entraria en uns darrers deu minuts d’autèntic infart. Els potablaves aconseguirien tornar a dominar (70-71), però quan el més difícil ja semblava superat, les coses es torçarien definitivament.

El vinculat del FIATC Joventut s’encallaria totalment en atac, encaixant un 20 a 8 final que els deixaria sense cap opció. García i Sutina serien els encarregats de comandar el triomf de l’Actel Força Lleida, jugant unes darreres possessions brillants (90-79).

Per part potablava, Xavi Forcada (25 punts, 4 assistències i 34 de valoració) i Agustí Sans (18 punts, 4 rebots i 15 de valoració) serien els jugadors més destacats. A falta del duel que ha de jugar avui el Leyma Natura, el CB Prat es manté fora del descens, amb un balanç de 1/5.

Debut de Terrence Bieshaar

El pivot holandès format al planter del FIATC Joventut i vinculat a l’Arenys de Lliga EBA gaudiria ahir al vespre dels seus primers minuts a la LEB Or. L’interior verd-i-negre completaria una bona actuació, anotant 9 punts i capturant 3 rebots en 20 minuts sobre el parquet de Barris Nord (9 de valoració).

Fitxa tècnica:

Actel Força Lleida (90): Sevillano (8), Hampl (11), Garcia (12), Pérez (10), Alzamora (5), Andújar (17), Marshall (15), Sutina (12) i Greven (-).

CB Prat Joventut (79): Martí (-), Costa (4), López (3), Forcada (25), Ros (7), Coego (8), Iriarte (5), Bieshaar (9), Bauzà (-), Nikolic (-) i Sans (18).

Parcials: 25-21 / 25-15 / 16-29 / 24-14

Rebots: Alzamora (10) / Sans (4)

Assistències: Pérez (5) / Forcada (4)

Incidències: partit corresponent a la sisena jornada de la LEB Or, disputat al Pavelló de Barris Nord de Lleida.