El Premi Néstor Luján guardona un professor d’Història del Badalonès

  0
  1413968315_852951_1413968985_noticia_normal.jpg

  23/10/2014 – L’escriptor barceloní Joaquim Molina, professor d’Història i Història de l’Art del Col·legi Badalonès, ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Néstor Luján de novel·la històrica amb La rosa entre els llops.

  L’escriptor barceloní Joaquim Molina, professor d’Història i Història de l’Art del Col·legi Badalonès, ha estat guardonat aquesta setmana amb el Premi Néstor Luján de novel·la històrica amb La rosa entre els llops, la seva primera obra, a través de la qual narra les conquestes mediterrànies del rei Pere el Gran.

   

  Durant la presentació del resultat del premi, el professor d’Història ha explicat que volia “construir un relat d’aventures i conèixer un personatge del segle XIII, habitualment oblidat, que va ser protagonista de la Cristiandat i que va posar per primer cop la Corona d’Aragó a l’epicentre europeu”.

   

  Convocat per Columna Edicions, el premi està dotat amb 6.000 euros i acull propostes originals i inèdites escrites en català i basades en fets històrics.

   

  Nascut a Barcelona el 1966, Joaquim Molina Urquizu és llicenciat en Geografia i Història, especialista en l’Edat Moderna, i va completar els seus estudis al Regne Unit i Alemanya. A més de professor al centre badaloní, Molina exerceix de traductor i professor d’idiomes.