El preu de la llum passa de 383 euros a 96 euros en quatre dies

  0

  El preu mitjà de l’electricitat al mercat majorista continuarà a la baixa, situant-se ahir dilluns per primera vegada des de l’1 de novembre per sota dels 100 euros/MWh. En concret, la llum costarà aquest 27 de desembre 96,08 euros/MWh, segons dades provisionals publicades per l’operador del mercat Ibèric d’Energia (OMIE).

  D’aquesta manera, el preu del ‘pool’ es reduirà aquest dilluns un 49,04% respecte al cost de la llum d’aquest diumenge, de 188,53 euros/MWh. En comparació del màxim registre històric (383,67 euros/MWh), fa quatre dies, el preu ha baixat un 75%, després d’acumular quatre jornades consecutives de descensos que coincideixen amb diversos dies festius a bona part del món i que provoquen que la demanda sigui molt menor a causa de la manca dactivitat dempreses i grans consumidors.

  En qualsevol cas, el cost de l’electricitat al mercat majorista continua disparat si es compara amb els registres del mateix dia de l’any anterior, quan el preu es va situar en 26,51 euros/MWh. L’increment d’aquest dilluns en comparació del 27 de desembre del 2020 és del 262,5%, és a dir, més de quatre vegades més cara.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí