El PSC demana que es retiri el projecte de la piscina olímpica per falta de concreció

  0
  48
  IMG_4703.JPG

  06/05/2014 – El PSC local demana aquesta setmana que es retiri el projecte de la piscina olímpica que el govern va anunciar fa unes setmanes i que es construiria a la zona de Bufalà-Morera.
   

  El PSC local demana aquesta setmana que es retiri el projecte de la piscina olímpica que el govern va anunciar fa unes setmanes i que es construiria a la zona de Bufalà-Morera. Amb la intenció de donar cabuda a la instal·lació, diu el grup municipal, el passat 21 de març, la Junta de Govern local va aprovar el Pla Especial Urbanístic de modificació del tipus d’equipament i ordenació a l’illa delimitada pel carrer de Jaume Passarell i l’autopista C-31 de Badalona.

   

  A través de les seves al·legacions, els socialistes afirmen que es tracta d’un “pla urbanístic poc clar, ple d'inconcrecions i supòsits contradictoris”; un pla “ple de suposicions, d’imprecisions i d’indefinicions que posen en dubte la seriositat i la fermesa de la proposta que hi ha al darrera”. “El pla no aclareix quina serà la fórmula de gestió, ni inclou cap compromís amb cap inversor. A més, diuen des del PSC, el projecte no dóna compliment a les Normes Urbanístiques Metropolitanes ni inclou un estudi de mobilitat generada. “Però si que afirma que té la intenció d’obrir les seves portes a finals de 2016”, argumenten en un comunicat, que ho titlla tot plegat “d’improvisat anunci electoralista”.

   

  Tanmateix, el PSC insisteix en què una inversió d’entre 10 i 12 milions d’euros és “comprometedora per a les arques municipals, quan hi ha altres prioritats”. El president socialista, Jordi Serra, considera que “és un projecte inviable i irrielitzable, que només obeeix a la megalomania de l’alcalde”.

   

  I malgrat que no hi ha un projecte arquitectònic, el document sí aventura una quantitat d’inversió: entre 10.000.000 i 12.000.000 €. Una quantitat força comprometedora per a les arques municipals en temps de crisi, quan hi ha altres prioritats a la ciutat. D’aquests 12 milions, un 30% es destinarà al sòl. Però segons la memòria del pla el sòl és públic. Què vol dir un 30% (4 milions d'euros) destinats al sòl si aquest ja és públic?