El Rem Badalona comença a sembrar pel futur

  0
  29
  DSC_0427.JPG

  12/06/2016 – Després d’un darrer any d’autèntic somni, el club es prepara per viure una temporada de transició cap a nous èxits.

   

  Amb poc més d’un centenar de socis i amb escassos anys d’història, el Rem Badalona ha aconseguit consolidar-se com un dels grans referents d’aquest esport a nivell català. El club va ser creat per persones que entrenaven dins la disciplina del Nàutic Bétulo i ha passat d’entrenar a Mataró a poder disposar de totes les instal·lacions del port de Badalona.

   

  L’immillorable entorn que disposa l’entitat ha ajudat a accelerar aquest procés de creixement i evolució, tot i que les influències de clubs del País Basc també han tingut un elevat grau d’impacte.

   

  La pròxima setmana, el Rem Badalona debutarà a la Lliga Catalana de Llagut, disputant la primera de les set regates que marca el calendari a la localitat de Santa Cristina d’Aro (19 de juny). Després tocarà passar per Torredembarra (3 de juliol), Arenys de Mar (17 de juliol), Flix (31 de juliol), Roses (7 d’agost), Cabrils (28 d’agost) i Lloret (4 de setembre).

   

  En els dies previs al debut, aquest diari va visitar una sessió d’entrenament del club taronja. Allà vam poder descobrir el moment esportiu que viu el Rem Badalona.

   

  “Afrontem un any de transició. El nivell que hem exhibit fins ara és molt difícil d’aguantar. Des del 2010 sempre hem estat entre els dos primers de Catalunya. Mantenir els entrenaments per estar a dalt de tot és molt complicat”, relatava Enric Llagostera, membre de la junta i fundador de l’entitat.

   

  L’Enric, al costat del seu fill Adrià, és una de les ànimes mater del club. Per la mar badalonina, el secretari de la junta i tècnic hi ha vist passar grans remers. 

   

  “Si no entrenes més que ningú, no hi ha res a fer. Volem intentar cuinar a poc a poc una bona generació pel futur. Hem perdut a alguns remers importants que venien de Lloret o Algeciras”, assegurava el més gran dels Llagostera a aquest diari.

   

  El Rem Badalona ha perdut algunes peces importants dins del seu organigrama de competició, fet que ha ‘obligat’ el club a afrontar una temporada diferent a l’anterior. Els taronges faran competir a la lliga a un sènior masculí que comptarà amb juvenils, a un veterà femení i a dos cadets.

   

  El curs passat, el subcampionat d’Espanya aconseguit pel sènior masculí suposaria la cirereta d’un any històric i farcit de títols de lliga en diferents categories. Ara, però, el plantejament és diferent. “L’objectiu és ser a les finals A i mantenir-nos sempre entre els quatre primers”, destacava Enric Llagostera.

   

  Veient la dedicació que hi posen tots els remers, els quals realitzen sis sessions d’entrenament a la setmana, no hi ha cap dubte que aquest esport s’ha convertit en un dels grans patrimonis de la ciutat. El port respira rem d’alt nivell.