El SEM activa el vol nocturn a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona

  0
  58

  El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha començat a operar en vol nocturn a l’heliport de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. “Fer els trasllats en helicòpter ens permetrà reduir en més de 30 minuts el temps de trajecte, un factor que és vital en casos de patologies temps depenent com l’ictus, l’infart o el politraumatisme greu”, assegura Merche Val, cap de la Unitat de Mitjans Aeris del SEM. D’altra banda, també és essencial en aquelles patologies que requereixen d’unes condicions d’estabilitat durant el trajecte que no s’aconsegueixen amb el transport terrestre, com per exemple els aneurismes i traumatismes d’alta energia. Amb l’activació del vol nocturn, les unitats terrestres que assumien aquests trasllats s’alliberen per donar cobertura a altres necessitats.

  Josep Maria Mòdol, director assistencial de l’Hospital Germans Trias, valora com a molt positiva la posada en marxa del vol nocturn al centre, ja que “això permetrà que pacients amb patologies temps dependents es puguin beneficiar d’una atenció terciària més precoç també en horari nocturn”.

  El nou servei s’activarà quan sigui necessari un trasllat interhospitalari en horari nocturn (de les 20.00 a les 08.00h del matí durant els 365 dies de l’any) entre altres centres que també operin de nit i l’Hospital de Germans Trias com a centre receptor terciari.

  80 pacients 

  Actualment, l’Hospital Germans Trias rep una mitjana de 40 pacients anuals traslladats per via aèria en horari diürn. Es preveu que l’ampliació horària pugui beneficiar prop de 80 pacients en franja nocturna, provinents principalment de l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, ja que és l’únic a la Regió Sanitària de Girona amb helisuperfície operativa ininterrompudament i, per tant, centralitza tots els trasllats nocturns d’aquest territori.

  L’objectiu del SEM amb la creació d’un pla d’helisuperfícies operatives les 24 hores és garantir l’equitat en l’accés al sistema sanitari públic de tota la població de Catalunya, especialment la d’aquelles zones més allunyades dels hospitals que atenen els casos de major complexitat.

  Millores executades

  Per tal d’operar en la franja nocturna, l’Hospital Germans Trias ha realitzat un seguit d’accions de millora, com la nova senyalització horitzontal de la plataforma, treballs d’abalisament de punts elevats, la instal·lació d’una estació meteorològica, un nou sistema d’alimentació elèctric ininterromput i sistemes d’il·luminació renovats que garanteixen l’aterratge i enlairament nocturn amb totes les mesures de seguretat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí