El temps afegit condemna el Badalona

0
    31

16/09/2012 – El CF Badalona ha patit la seva primera derrota de la temporada al camp de l'Espanyol B per 3-1. El gol inicial de Gabri, i haver jugat mitja hora amb un home més, no han servit als de Càmara

El segon assalt entre el Badalona i l'Espanyol B ha estat molt més intens que el primer. Han passat moltes més coses. Semblava que aquest seguit continu d'incidents inclinaven el partit en favor del Badalona. Especialment l'expulsió del local Jorge per doble amonestació, que permetia els de Càmara poder jugar el que restava de partit amb un home més. Però la bogeria en què s'han convertit els minuts finals han fet caure la moneda en creu. Als minuts finals, quan el temps reglamentari ja havia expirat, dues acciones de contraatac espanyolistes mal defensades pel Badalona han causat els dos gols que impedeixen que el Badalona segueixi amb el caseller de derrotes a zero.

Borja Abenia ha estat l'única novetat en l'onze de Càmara. Una novetat obligada per la baixa per lesió de Xavi Muñoz. Els de Càmara han iniciat el partit tranquils, cedint el control a un Espanyol B que reclamava per a si la pilota. El Badalona no s'hi ha negat, ha acceptat tàcitament ser dominat. La pressió ha estat menor de l'esperada. L'equip ha començat esperant al mig del camp, cedint molt de terreny al rival, però ajuntant molt les línies a partir del cercle central, amb la intenció de dificultar la combinació en les zones properes a l'àrea de Marcos. Tot i així, els locals han aconseguit tenir un parell d'ocasions en el primer quart d'hora de partit. Primer un xut d'Armero i després una falta de Merchán, totes dues ben refusades per Marcos. Però per regla, el Badalona aconseguia recuperar la pilota amb facilitat i mirava d'arribar a la porteria contrària amb velocitat, evitant les possessions llargues, pràcticament obviant el centre del camp. L'equip no ha tirat de pilotades, però sí de passades verticals. Aquesta certa pressa ha provocat constants errors en les entregues. Quan el partit començava a entrar en una fase de relativa somnolència, el blanc i blau Ortiz ha fallat una passada que ha generat una contra que Gabri, després de diversos rebots, ha aconseguit convertir en el 0-1.

El gol de Gabri ha donat al Badalona l'opció d'especular. I ha decidit fer-ho, però de manera intel·ligent. L'equip ha preferit evitar complicacions i mantenir la línia seguida fins llavors: cedint la pilota i evitant errors darrere. Però un cop de fortuna ha trastocat els plans badalonins, que ja somiava amb rendibilitzar el gol aconseguit amb tres punts. Al minut 36, en una jugada a pilota parada, Pino ha rematat sol una centrada. El xut era fluix, però ha tocat en Gallardo i ha desviat la trajectòria inicial, impossibilitant que Marcos pogués fer res per aturar-la. Amb l'empat -just, certament- s'ha arribat al descans.

La segona part ha començat amb la sorprenent entrada de Canario per Javi Moreno. No se sap ben bé si el canvi ha estat una decisió tàctica o a causa d'alguna lesió. En qualsevol cas, el canvi era de caire ofensiu. Amb ell, el mig del camp del Badalona era ara menys destructor i molt més creador. Es podia interpretar que el cos tècnic tenia la voluntat de virar una mica la tendència de la possessió, fent al Badalona més protagonista del partit. Canario és un jugador que viu del contacte amb la pilota. Sense ella, la seva participació té poc sentit. Només començar el segon acte, Gabri i Robert han disposat d'una doble oportunitat de gol molt clara. L'Espanyol també semblava inconformista. L'empat podia ser bon resultat per uns i altres, però l'aposta per la victòria de Longhi (entrenador periquito) i Càmara era del tot evident. Ningú aconseguia dominar el partit, que estava més boig, molt més imprevisible. Això l'ha convertit en un matx més divertit, però alhora molt més desordenat.

Al minut 61 Jorge ha vist la segona groga. Sense esperar-ho, el Badalona s'ha trobat amb l'excusa perfecta per donar una passa endavant més. Era el moment d'envalentonar-se, de creure's favorit al triomf. El cos tècnic ha sabut interpretar-ho així, i ha donat entrada a Joan Grasa per un Robert poc encertat. L'entrada de l'ex del Mallorca era la resposta de Càmara a la superioritat numèrica. L'entrenador enviava a l'equip un missatge clar: s'han de buscar els tres punts. L'equip jugava per primera vegada en la temporada amb dos puntes. La pilota ha començat a ser del Badalona. L'Espanyol B ha patit per inexpert, per veure's contra les cordes, per no saber com reaccionar a un escenari que no preveien. Però quan ja s'estava arribant al final i semblava que el Badalona hauria de conformar-se amb l'empat i l'Espanyol felicitar-se per haver aconseguit un punt, dues jugades aïllades han fet canviar tot. Al 90', Joan Grasa ha estat a punt de marcar amb un xut potent. En la jugada següent, els de Longhi han aconseguit crear una contra del no res, molt ben conduïda per Elton. El brasiler ha fet una bona centrada que Morant, sense deixar caure la pilota, ha convertit en gol. La incredulitat dominava ambdós bàndols. El Badalona ha decidit anar amb tot per l'empat, a falta de només dos minuts. Però Elton ha tornat a jugar-se-la a la defensa escapulada al 93'. El punta local, després d'una gran jugada personal, ha certificat el liderat del seu equip i ha fet enfonsar-se a un Badalona que ha tingut tot de cara per sortir de Sant Adrià amb la segona victòria de la temporada.

FITXA TÈCNICA

Espanyol B: Germán; Nacho Heras, De Amo, Héctor (Iván Moya 58'), Clerc; Miranda, Mario Ortiz, Jorge, Armero, Merchán (Morant 45'); Pino (Elton 63')

CF Badalona: Marcos; Ferrón, Pelegrí, Pablo Gallardo, Bermudo; Borja Abenia, Joaquin, Javi Moreno (Canario 45'); Robert (Joan Grasa 65'), Juanma (Bayón 73'), Gabri

Àrbitre: Castillejo Álvarez (col·legi navarrès). Grogues: Pelegrí, Borja Abenia, Bermudo (Badalona); Nacho Heras, Elton (Espanyol B). Doble groga: Jorge (Espanyol B)

Gols: 0-1, Gabri (minut 28); 1-1, Pino (minut 36); 2-1, Morant (minut 90); 3-1, Elton (minut 93)