El vaixell Astral de Proactiva torna a Badalona per ser reparat i tornar a salvar vides al Mediterrani

  0
  astral.jpg

  27/10/2016 – L'embarcació de salvament estava danyada després de vuit missions de rescat, 16.000 km i milers de vides salvades.

  El ja reconegut vaixell Astral de l'ONG Proactiva Open Arms ha atracat aquest dimecres al Port de Badalona després de quatre mesos de travessia pel Mediterrani. L'embarcació, un antic iot de luxe reformat i reconvertit en vaixell de rescat, l'Astral ha tornat a la base oficial de l'organització amb seu a Badalona per ser reparat i poder tornar al mar el més aviat possible.

   

  Durant la darrera missió de rescat, de fa aproximadament una setmana, l'Astral va ser afectat per una forta tempesta que va danyar la seva estructura. La tripulació es va haver d'enfrontar a oles de quatre metres: el motor es va escalfar, la maquinària va perdre oli i l'aigua va negar l'embarcació. A més, es van veure en una situació molt complicada, atès que no els hi quedaven llanxes d'auxili. Des de llavors, l'Astral ha recalat a diferents ports, entre ells Malta i Sardenya, abans de tornar a Badalona.

   

  Durant aquests quatre mesos, l'ONG ha fet més de 16.000 quilòmetres, repartits en vuit missions de rescat i diferents tripulacions de professionals del salvament. En aquest transcurs, l'Astral ha estat clau per salvar milers de vides.