El vi de Canyet d’aquest any serà de qualitat malgrat la sequera

  0
  DSCF5519.JPG

  La Societat Cultural l'Oliva celebra la tradicional Festa del Sant Crist i de la Verema a Canyet amb bones perspectives del raïm i del seu most.

  Aquest diumenge, 20 de setembre, la parròquia de Sant Crist de Canyet i la plaça del Mossèn Joan Baranera han acollit la tradicional celebració de la Festa del Sant Crist i de la Verema, organitzada per la Societat Cultural l'Oliva i mateixa parròquia del barri.

   

  El repic de campanes a les deu del matí indicava l'inici de la festa i donava pas a la celebració de l'eucaristia, una missa acompanyada amb les veus de la Coral Art i Cultural de Canyet i el ball de bastons dels Bastoners de Canyet. Tot seguit, centenars de veïns es van congregar per continuar veient els tradicionals balls dels bastoners i de l'Esbart Sant Jordi. Un any més Jordi Blanquet va ser l'encarregat de trepitjar el raïm i extreure el most de les vinyes d'aquest barri. Finalment el dinar de germanor i un concert va posar el punt i final a aquesta Festa del Sant Crist i de la Verema.

   

  Pel que fa les vinyes, segons els agricultors, ha estat un any molt difícil a causa de la sequera que s'ha patit entre els mesos de maig i juliol, però asseguren que el vi d'enguany -que durant aquests dies està fermentant en bones condicions-, serà de qualitat gràcies a les precipitacions de l'agost que van ajudar a refer el raïm. D'altra banda, el proper diumenge 1 de novembre es farà la presentació del vi blanc i rosat a la masia de Can Coll.