El Voluntariat per la llengua celebra 10 anys a Badalona i Sant Adrià

  0
  voluntariat.JPG

  20/06/2013 – El Centre Cultural l'Escorxador del barri de La Salut va acollir la cerimònia, que va comptar amb activitats, tallers i exposicions.

  Ahir dimecres, el Voluntariat per la llengua a Badalona i Sant Adrià va celebrar els seus 10 anys de vida i la cloenda dels cursos de català 2012-13 al Centre Cultural l’Escorxador del barri de La Salut. A l’acte va assistir el president del Consell del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de Badalona i Sant Adrià i regidor d’Educació, de l’Ajuntament de Badalona, Juan Fernández; el vicepresident del Consell de Centre del CNL Badalona i Sant Adrià i regidor de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Gregorio Belmonte, i la presidenta del CPNL i directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

   

  De 17  a 19 h van tenir lloc diferents activitats i tallers a càrrec d’algunes entitats col·laboradores del Voluntariat, com els Castellers de Badalona, Badalona Sardanista, Grup de Scrabbleo Òmnium Cultural. Tanmateix, destaquen algunes exposicions, com ara la del Concurs de Rodolins a l’Aula La paraula que més m’estimo en català, 10 anys de Voluntariat per la llengua a Badalona i Sant Adrià, El Dia de la Llengua Materna a les aules o l’auca dels 10 anys de VxL a càrrec de Josep Maria Giralt.

   

  La celebració va concloure amb parlaments i intervencions d’un voluntari i d’un aprenent que explicaren la seva experiència personal. Posteriorment, es van entregar els diplomes a les primeres parelles lingüístiques, a les voluntàries dels grups de lectura ‘En català, llegim i parlen’ i a establiments i entats col·laboradores del Voluntariat a Badalona i Sant Adrià. També es donaren a conèixer els resultats del I Concurs de Rodolins del CNL i sorteig de premis dels tallers.