El XIII Ciutat de Badalona de Llagut arriba al litoral badaloní

  0
  Captura de pantalla 2017-05-30 a las 12.38.12.png

  30/05/2017 – La prova, coneguda popularment com La Llarga, durà a la ciutat a més d’una trentena de tripulacions.

   

  Una de les regates de més tradició a la ciutat es prepara per celebrar la seva XIII edició. Parlem del Trofeu Ciutat de Badalona de Llagut, prova que organitza el CN Bétulo pel pròxim 3 de juny (17h)

   

  En un camp de regates de 4.000 metres situat entre les instal·lacions del club (lloc de sortida) i el Port de Badalona, la competició es prepara per acollir a més d’una trentena de tripulacions que competiran dividides en sis categories: juvenil, sènior i veterà (masculí i femení).

   

  La Llarga, nom amb el qual es coneix popularment la prova, tindrà representació del Rem Badalona, el CN Badalona i el Bétulo. A més, clubs de Barcelona, Girona, Tarragona, França i Fuerteventura també s’hi han inscrit.

   

  El Trofeu Ciutat de Badalona de Llagut se celebra just abans de l’inici de la Lliga Catalana i serveix com a test de nivell per comprovar l’estat de forma de les tripulacions. El valor afegit d’aquesta regata és la seva llarga distància (4.000 metres).

   

  Mentre que les regates oficials de la Federació Catalana de Rem tenen una distància d’entre 500 i 1.500 metres, depenent de la categoria, la distància de La Llarga és molt superior.

   

  Això es deu al fet que, quan es va celebrar la primera edició del trofeu, el Llagut no era gaire conegut a Badalona i els organitzadors del Bétulo van decidir crear una regata més llarga que fos visible des de tota la línia del litoral.

   

  A més, La Llarga també suposa un petit homenatge al rem del País Basc, on tants clubs catalans hi van a aprendre i on les regates són de grans distàncies.