Els 25 llibres amb autoria badalonina

  0
  105

  Com cada any per Sant Jordi, de la mà de la llibreria Saltamartí us fem la llista de les novetats literàries amb autoria badalonina. Aquests són algunes de les publicacions de les autores i els autors badalonins que han presentat els seus llibres des de Sant Jordi de l’any passat fins ara.

   

  1. Només tinc ulls per a tu

  De Laia Vidal Escòlies – Llibres del Delicte

  Sinopsi: L’aparició d’uns ulls humans en un carreró del barri de Sants no és només una troballa esgarrifant. Aquesta descoberta macabra va acompanyada d’un detall que la fa especialment inquietant: una estampeta de Santa Llúcia.

  La vida de la Carlota es va estroncar el dia que el seu marit va marxar de casa. S’ho va emportar tot i va desaparèixer deixant-la sense resposta a moltes preguntes. Durant un any no ha parat de buscar-lo sense èxit, però una troballa farà que el que semblava una fuga voluntària es transformi en un cas imprevisible.

  La Carlota està convençuda que l’Àlex no hauria fugit sense dir-li res, però la voluntat de descobrir què va passar l’ha enfonsat en una espiral decadent d’alcohol que reactiva la seva obsessió quan troba proves que ell, potser, és viu i està en perill.

   

   

  2. Estimada Gris

  De Sílvia Soler Guasch – Editorial Univers

  Sinopsi: Sense feina, acabada de divorciar i amb la mort del seu pare encara recent, la Gris es troba, amb quaranta anys, amb una vida a la deriva i que cada cop sent menys seva. Des de fa temps una idea li ronda pel cap: marxar ben lluny dels carrers i de la gent de Puebla, Mèxic. Cap a la terra dels seus avantpassats, aquella Catalunya remota de què tant li havia parlat l’avi Antoni quan era petita.

  En un viatge invers al que havia fet el seu avi en arribar a Mèxic l’any 1939, com a exiliat d’un país en guerra, la Gris viatja a Catalunya, on hi descobrirà històries noves, paisatges, olors, costums i tradicions singulars i, sobretot, una família que no sabia que tenia i que amaga un secret en forma de xal de seda amb unes roses vermelles pintades i que els podria vincular al gran Salvador Dalí. I potser, també, hi podrà trobar la manera de tornar a ser feliç.

   

  3. Els dies de Sheeran, Mayer i McLean

  De Jordi F.Vives – Pont del Petroli

  Sinopsi: Gerard Fernández, el protagonista de esta historia, es un adulto que tiene una cardiopatía, una enfermedad del corazón que arrastra desde pequeño. Los niños no lo elegían para jugar en sus equipos a la hora del recreo. Pero con los años ha ido pasando pantallas de un juego que, en un principio, no parecía que completaría: la vida.

  Las palabras son los esprints que nunca no podrá hacer paras desahogarse, si no quiere que su corazón explote. Ama, bebe, vive y no se corta. Conoce sus limites. Va tirando hasta que piensa que puede correr algún peligro. No sabe si tiene mucho que decir, pero lo que ha dicho hasta ahora le gustaría que fuese leído.

   

  4. Històries de paraules

  De Josep Estruch – Pont del Petroli

  Sinopsi: En aquesta història de les paraules, considerarem què són les paraules i la manera com les utilitzem. Veurem com les usem per parlar els uns amb els altres, escriure històries i registrar el passat. Descobrirem com els nostres avantpassats més remots van utilitzar el llenguatge i van començar a apuntar paraules, així com les eines que van haver d’inventar per fer-ho.

  Explorarem també la manera com la tecnologia ha canviat la manera com les persones s’han comunicat al llarg dels anys, des de la invenció del paper i la impremta a la creació dels telèfons intel·ligents. En aquest llibre trobareu nombrosos escriptors, inventors, científics i oradors que utilitzen les paraules d’una manera meravellosa. A més, coneixeràs personatges de tots els temps.

   

  5. Us destapem la lluna

  De Pep Mita – Pont del Petroli

   

  6. Quatre x 7

  De Joan Puche – Pont del Petroli

   

  7. Un gat de campionat

  De Mercè Canals – Edicions Do Cumio

  Sinopsi:L’aniversari de la Maia és la setmana que ve i, com que aquest any s’ha portat tan bé, ha demanat… una altra mascota! El seu desig és tenir un gat de nom Lleó, nom que el seu avi malinterpreta perquè no porta les ulleres. Aquest fet portarà a tota la família a embarcar-se en una aventura surrealista per a poder regalar-li un lleó! Un còmic que recrearà al voltant d’un fet quotidià, situacions inesperades i divertides. Un còmic fet/creat per riure i gaudir amb cada pàgina il·lustrada.

   

  8. 1962, Badalona nevada

  De Facu Martínez – Pont del Petroli

  Sinopsi: Una recopilació de fotos del Nadal de 1962. Qui el va viure no l’oblidarà mai, i els que no, podran posar imatges a les històries que, ben segur els hi van explicar els pares o avis. No era la primera vegada que nevava a la ciutat, però sí va ser la primera que ho feia d’aquella manera: la “Gran nevada”. Facu Martínez de la Concepción és l’Administradora de “Badalona Recuerdos” a les xarxes socials des de 2011. Aquest és el quart llibre que l’autora dedica a la seva ciutat: Badalona.

   

  9. Tauró Blanc

  De Genie Espinosa – Editorial Finestres

  Sinopsi: Despres de rebre la notícia de la mort del seu pare, a qui mai va arribar a coneixer, Maude ha de viatjar a la petita illa de Jesmond per buidar la casa de pertinences i arreglar la paperassa. En aquest retorn a un passat que li es alie, Maude haurà de fer front a un conjunt de records: revistes, discos o missatges gravats en cassets vells que la duran a reconstruir la figura paterna. Mentrestant, l’illa de Jesmond exhibeix una excitació creixent de la població que, alterada, es prepara per celebrar el dese aniversari de l’albirament d’un gran tauró blanc. L’enfrontament de Maude als dimonis del passat es com el temps que passa en travessar un túnel. Una estona en la qual es barregen llums i reflexes i es perd la noció del temps i la realitat. Tauró Blanc es aquest viatge per unes estances inversemblants: un túnel oníric pero no per aixo menys real.

   

  10. Arens d’Algars

  De Maria Solsona Planas – Terra Ignota Ediciones

  Una història que transcorre a la riba del riu Algars, frontera física entre Catalunya i Aragó, condició per la qual, el poble dÆArens assumeix algunes repercussions polítiques en determinats moments de la història, però que no influeixen de gran manera en el seu tarannà rural i familiar. Aquesta novel·la descriu la família que en Sebastià i lÆEnriqueta formen a partir dÆun amor a primera vista que donarà fruit a sis descendents. El seu primogènit, en Pau, és pres per la gelosia en néixer la seva primera germana i desenvolupa un caràcter que no és el més convenient per una relació estable entre germans, la qual es veu estroncada de manera diferent amb cadascun dÆells LÆEnriqueta, que està present de cap a cap, intenta establir la normalitat, però, entre la tia Àgueda, alguns capellans i mestres, i cert pintor que apareixen en destacats moments de la trama novel·lesca, no ajuden gaire a aconseguir els propòsits que s’havien marcat amb la consagració del seu matrimoni. Amor, gelosia, fam, intriga, guerra, vencedors i vençuts, lluitadors i venuts, malalties, arts remeieres, exorcismesà i algun embolic més.

   

  11. Botànica màgica (Reedició)

  De Joan Anton Oriol Dauder – Edicions Sidillà

  Sinopsi: Botànica màgica és un conjunt de sis treballs a l’entorn de les plantes (Exercici per a botànics, Les plantes fantàstiques, La teoria del signe, La triaga, L’ungüent de bruixes i Les herbes de Sant Joan) i d’un Diccionari de botànica…

  12. Contes que em van curar (Reedició)

  De Nadia Ghulam – Voliana Edicions
  Sinposi: «Jo ja no els he vist, els paisatges dels contes, però encara existeixen en la meva fantasia. Quan vaig néixer, el meu país ja feia catorze anys que estava en guerra. Ni cérvols, ni guineus, ni boscos he vist al meu entorn. Tot és terra cremada. Però els contes de la mare potser eren la seva manera d’explicar-me com era el meu país, el meu paisatge, abans de la desolació… De fer-me aprendre sense llibres la història del meu poble, trepitjada i perduda. Perquè jo, aquells contes, els tinc sempre presents. Em fan companyia, i més ara, que sóc lluny del meu país. Gràcies als contes, quan em sento perduda, veig allà al lluny la llumeta de la cabana del bosc. Són la dimensió emotiva de la meva identitat».BUT NA BUT… això era i no era una noia amb el cos ferit per la guerra però amb l’energia d’un cor enorme alimentat per les històries de la seva mare. Per primera vegada són traslladats al paper els contes orals d’un país que, com la Nadia, ha canviat d’identitat però no ha perdut l’essència. Un regal per als lectors catalans, que han acollit aquesta dona forta i valenta a la seva terra.

   

  13. El serrat dels lliris

  De Josep Biayna – Circulo Rojo

  Sinopsi: La història dels protagonistes d“aquest relat, en Guillem i en Bernat, comença l“any 1329 amb la batalla d“Oló, en la que participen els seus pares respectius: en Grau i en Martí. En plena edat mitjana, diversos esdeveniments tindran lloc al segle XIV a l“Estany. Es viu una etapa d“esplendor del monestir i els nostres personatges van creixent a cavall de la vida monàstica i de pagès. En Guillem i en Bernat són dos nens somniadors. Junts aniran descobrint les relacions de poder, el valor de l“amistat, l“amor, la mort i les tradicions. Un fet acabarà marcant i canviant definitivament les seves vides: el seu primer viatge acompanyant l“abat Berenguer al capítol de Barcelona.

   

  14. El Melic d’en Frederic

  De Àgata Gil – Disset Edició

  Sinopsi: El jove Frederic és net i polit, però mai, mai, no es renta el melic. Tothom vol que se’l renti, però ell no fa cas de ningú. I és que el melic d’en Frederic és extraordinari: dins seu hi cap tota l’emoció d’aquest món.

   

  15. L’Íria i la illa dels plàstics

  Àgata Gil i Aleida Salazar – Obrador Editorial, S.L

   

  16. El monstre de colors

  De Anna Llenas – Doctor d’emocions

  Sinopsi: El Monstre de Colors no sap què li passa. S’ha fet un garbuix d’emocions i ara li toca desfer l’embolic. Una història senzilla i divertida que introduirà a petits i a grans en el fascinant llenguatge de les emocions.

   

  17. Oriol Pelacanyes, Secrets que porten cua

  De Eva Santana – Baula

  Sinopsi: Històries plenes d’humor, emoció i un bon grapat d’il·lustracions que donen vida al text i esdevenen un conjunt inseparable. La meva família està formada per membres que queden molt lluny de la perfecció. Com totes les famílies, direu. Sí, és cert, cada família té les seves coses, però hem d’acceptar que la meva és especial. Especialment especial. No hi ha cap altra manera de dir-ho. És dur, ser l’única persona sensata de casa. I, sí, jo també tinc els meus defectes, soc molt despistat i de vegades oblido recollir el meu germà a l’escoleta o anar a comprar el pa, però és perquè vaig estressat. Vosaltres també estaríeu a punt d’explotar si la vostra àvia… Val més que calli! Si voleu saber per què un dia emigraré a plantar kiwis a Nova Zelanda, en aquest llibre descobrireu uns quants motius i alguns… … SECRETS DE FAMÍLIA!

   

  18. Els motius del pallasso

  De Paco Fanés – Pont del Petroli

  Sinopsi:

  Què puc comentar de coses com aquesta on el poeta sembla indicar l’inici d’un passeig amb minses possibilitats de retorn?

  L’ànima més breu de l’instant
  ha sentit endins el clam del públic
  a l’hora del pallasso i les bufetades…

  I els versos encara més personals, àdhuc col·lectius, sembrats de referències en honor de les hores perdudes que tan bé coneixem d’altres llibres d’aquest autor.

  N’han passat moltes Algunes rebel·lions

  s’han quedat per sempre S’han explicat
  contes de bons i dolents a redós del gel encès…

   

  19. Raïls i paraules

  De Jordi Font-Agustí – Pont del Petroli

  Sinopsi: Amb només tres versos la veu poètica aconsegueix introduir-nos a tot un món, el del ferrocarril, però no és de cap manera un món aïllat, és un món connectat amb la seva època, i els autors aporten els referents necessaris perquè el lector completi el context.La fotografia no fa el paper de suport, és un relat en paral·lel del mateix relat poètic però en un altre llenguatge artístic, la fusió és total. Ni les fotografies serveixen el text ni el text serveix les fotografies, és un autèntic procés de fusió en què dos llenguatge artístics dialoguen i conformen un tercer llenguatge, una unitat perfecta.

   

  20. La nit ovípara

  De Maria Sevilla Paris – Documents Documenta

  21. España: el pacto y la furia

  D’Enric Juliana – Arpa Editores

   

  Sinopsi: Pacto y furia aparecen en el título de este libro como síntesis de lo que ha sido el largo y convulso periodo que va desde los atentados del 11-M a la legislatura de la amnistía. En España se pacta y se combate con furia. Se pactó una reforma muy rápida de la Constitución para garantizar el pago de la deuda, se acordó en pocos días la ley de abdicación del rey Juan Carlos I, se pactó la aplicación del artículo 155 en Catalunya, y se han pactado muchas coaliciones en los distintos niveles de gobierno. Desde hace seis años, España cuenta con un gobierno de coalición sostenido por una mayoría parlamentaria muy plural. En España se pacta y a la vez la furia recorre todas sus arterias políticas, siendo uno de los países más polarizados después de Estados Unidos, Argentina, Colombia y Sudáfrica.

  Tras dos décadas de intenso trabajo periodístico en Madrid, Enric Juliana ofrece su visión de este periodo de tiempo, en el que hemos sufrido una grave crisis económica y otra territorial sin precedentes, hemos sido recluidos en casa por una pandemia, hemos escuchado de cerca nuevos tambores de guerra y nos hemos aproximado al umbral de vertiginosos cambios tecnológicos… La reconocida capacidad de Enric Juliana como observador y analista de la realidad política y social española, y de los vínculos de esta con la realidad internacional, alcanzan en este libro su punto álgido. Juliana intenta explicar qué ha pasado en estos veinte años y lo que puede ser España en los años venideros. Un relato ambicioso que arranca con una constatación que hoy todos podemos compartir: 2004 vive en 2024.

   

  22. Rutas con esquís Pirineo catalán y Andorra

  De Manel Broch – Prames SA

  Segundo tomo de una serie de volúmenes dedicados al esquí de montaña en el Pirineo catalán y andorrano, dentro de la colección de «Rutas con esquís» de la editorial Prames. Son 101 recorridos (ascensiones, travesías, rutas circulares y una alta ruta por etapas) por todos los rincones de la Val d’Aran, un magnífico valle del Pirineo leridano situado en la vertiente norte atlántica. Esta característica particular dota este valle de una historia, cultura e identidad singular que hace de la Val d’Aran un lugar único en el panorama pirenaico.

  Como en el resto de volúmenes de la colección, tienen especial importancia algunos de los apartados introductorios, dedicados a la práctica segura de este deporte, con información acerca de aludes, planificación de las salidas, normas de rescate e información práctica para el uso de la guía.

  La publicación suma, además, 18 mapas a escala 1:25.000 que se convertirán en imprescindibles y nunca faltarán en tu mochila. Los mapas incorporan la toponimia aranesa revisada y la clasificación del terreno ATES. Son la herramienta ideal para salir a la búsqueda de esa fascinante sensación que provoca deslizarse entre cumbres cubiertas por el manto silencioso e ingrávido de la nieve.

  23. Què és això de l’amor, Minimoni?

  De Rocio Bonilla – Edicions Bromera

  Sinopsi: Torna la Minimoni, el personatge més tendre i curiós de Rocio Bonilla, amb una pregunta: «Si l’amor no es pot veure, ni olorar, ni tocar…  Com poden saber què és?»

  Perquè a la Minimoni, li encanta passejar amb el seu gos Max, s’entenen la mar de bé. En canvi, als grans, a vegades costa més entendre’ls, com quan parlen de l’amor. Diuen que és capaç de moure muntanyes, però que, alhora, es troba en les coses més petites, o que ens fa volar.

  La Minimoni i la Rocio Bonilla tornen per a fer-nos reflexionar, d’una manera fresca i divertida, sobre el concepte d’amor i el fet d’estimar. I és que la Minimoni no s’aclareix massa amb les explicacions dels adults i es fa preguntes com aquesta: «L’amor és quan estimes amb moltes ganes. Em dec haver enamorat dels espaguetis?»

   

  24. Una de monstres

  De Rocio Bonilla – Edicions Bromera

  Sinopsi: Qui diu que fer pastissos no és perillós? Aquell dissabte, mentre compràvem al mercat, vam veure una cosa que ens va deixar de pedra. I és que allà, entre les parades, s’amagava un secret… monstruós! L’autora de l’èxit internacional De quin color és un petó?ens sorprèn amb una història terroríficament divertida on les aparences enganyen.

   

  25. La casa tapiada

  De Julià de Jòdar – Comanegra

  Sinopsi: Divuit anys després de la publicació de la tercera part de L’atzar i les ombres, que va acumular els principals premis del país i unanimitat crítica, el cicle protagonitzat per Gabriel Caballero continua amb aquesta quarta entrega, que abarca de 1962 a 1977.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí