Els carrers de Badalona s’omplen de disbauxa per Carnestoltes

  0
  47
  DSCF0276.JPG

  08/02/2015 – Milers de veïns de diferents barris s'han donat cita aquest cap de setmana per celebrar el Carnestoltes amb música, llum i disfresses tradicionals i originals.

  Més d'un miler de persones es van donar cita el passat dissabte a la Rua de Carnestoltes de Badalona, que enguany ha arribat a la 34a edició. Música, disbauxa, alegria, diversió i disfresses de tota mena es podien veure pels carrers de Llefià; des del carrer Pérez Galdós fins a la plaça Trafalgar, passant per la ronda de Sant Antoni de Llefià, el carrer de Doctor Bassols i l'avinguda de Marquès de Sant Mori. Més d'una quarantena de comparses d'AMPAS, entitats culturals, entitats veïnals, entitats juvenils, grups d'amics i familiars, entre altres han fet possible que la festa de Carnestoltes sigui un èxit.

   

  Aquest any les disfresses d'emoticones del mòbil, de dibuixos animats o basades en pel·lícules com Star Wars han estat les que més s'han vist durant el recorregut de la rua, però les comparses reivindicatives sobre l'actualitat política a nivell estatal com 'El Sant Tribunal' del Casal Antoni Sala i Pont -que va rebre el premi a la comparsa més original-, o defensant un escola digne com el col·legi del Badalona Port que va participar sota el lema 'Un canal nou pel port i l'escola en barracots?'.

   

  Tot just quan la rua va arribar a la plaça Trafalgar, el rei de Carnestoltes es va dirigir a tots els veïns, agraint per la seva participació i animant-los a una festa en pau entre els pobles de la humanitat. "Ja no escolto el desafinat flabiol, del flautista Albiol. Ha canviat la tonada consistorial i una alcaldessa heu nomenat, espero que la música del seu mandat, sigui pels ciutadans més harmònics i concomitants", va afegir en el seu discurs satíric.

   

  'Júlia a lo loco', comparsa guanyadora

  La màscara de Carnestoltes, que és el premi que s'atorga a la millor comparsa, ha estat per a l'AMPA de l'escola Júlia Minguell amb 'Júlia a lo loco'. Entre els premis, destacar també a 'San Fermín' de la colla de Castellers de Badalona, 'Pomperos de Llefià' de Mmsound, i 'Estem com el temps' formada per veïns.

   

  El grup badaloní Micaco's Salsa va posar el punt final amb un concert gratuït a la mateixa plaça Trafalgar. D'altra banda, la Comissió de Carnestoltes recorda que ja s'ha convocat la cinquena edició del concurs de fotografia digital de la rua d'aquest any. Les fotografies s'han de fer arribar abans del 29 de febrer a través del web carnestoltes.llefia.org.

   

  150 comparses al passeig de La Salut

  Amb il·luminació, música i 150 comparses formades per més de 300 veïns, els comerciants del passeig de La Salut van celebrar dissabte el 19è Concurs de Carnestoltes, on van participar la mainada, grups d'amics, familiars i animals domèstics. Enguany s'ha arribat a repartir un total de 1.080 euros en vals de compra.

   

  Bufalà s'endinsa en el mar

  Aquest diumenge pels carrers de Bufalà s'han vist animals marins de tot tipus, des de peixos, meduses i taurons, entre altres, però també nedadors i bussejadors, ja que la temàtica de la tercera rua de Carnestoltes de Bufalà era sobre el mar. Centenars de veïns es van disfressar amb la companyia de diverses AMPAS i de Bufons del Toc. Per finalitzar el Carnestoltes, els veïns de Bufalà es tornaran a retrobar el proper dissabte, 13 de febrer a les 11 hores, per realitzar l'enterrament de la sardina amb un recorregut des del Centre Sociosanitari El Carme fins la muntanya.