Els casals joves recullen signatures per evitar el seu tancament

  0

  13/09/2012 – La campanya es va iniciar fa poc més d'una setmana, a través del web change.org, i ja porten quasi 700 firmes; volen mobilitzar l'opinió popular.

  Els casals juvenils de Badalona han engegat fa poc més d’una setmana una campanya de recollida de signatures per Internet contra el seu tancament. Segons expliquen, l’objectiu és “mobilitzar l’opinió popular” i demostrar al govern local que sí que hi ha interès en la població vers al manteniment d’aquests espais socioeducatius infantil i juvenil. “Cada cop que algú signa, un mail és enviat automàticament als responsables d’Alcaldia i Joventut. La primera meta són les 1.000 firmes; si un cop arribats, no són suficients, anirem a per 1.000 més”, exposa el coordinador de La Rotllana, Salva Periago, qui lamenta que el Partit Popular continuï per la seva via i faci cas omís a les mocions aprovades al Ple en dues ocasions. El text que es pot llegir a la petició de signatures, al web change.org, demana que no es redueixi el pressupost de Joventut de 2012, que no es retiri el projecte Vadejoves ni els recursos dels casals i que el consistori signi un conveni amb les entitats que els gestionen, tal i com va quedar decidit per majoria democràtica als plens municipal d’abril i a l’extraordinari del 8 de juny.

   

  Des de La Rotllana, asseguren que l’Ajuntament els hi notificarà en breu l’ordre de tancament, però que no pensen quedar-se amb els braços creuats i tenen pensades més campanyes de mobilització. Periago afirma que el govern encara no ha tret a concurs públic la gestió dels casals i que si ara tanquen, encara que la intenció de l’Ajuntament fos tornar a posar-los en marxa, trigarien “un mínim de tres mesos” en dur a terme totes les gestions administratives.

   

  Pots llegir les seves reclamacions i adherir-te aquí: https://www.change.org/es/peticiones/alcalde-de-badalona-no-al-tancament-dels-casals-de-joves-a-badalona