Els comerciants de Badalona volen evitar l’ampliació del Màgic

    0
    magic.jpg

    L’ampliació del Màgic Badalona sona cada dia més fort, fins el punt d’haver-se convertit en un secret a veus. Davant d’aquestes informacions, la Unió d’Associacions de Comerciants de Badalona (UACB) ha començat a traçar mesures per cobrir-se les espatlles i assegura estar disposada a fer tot el que estigui a les seves mans, dins de la legalitat, per evitar un procés infraestructural que agravaria la situació de les principals arteries comercials de la ciutat.

    La polèmica reestructuració, de 13.000 metres quadrats, ocuparia els terrenys de La Salut Peregol, espai públic, i, segons el president de la UACB, Rafa Pavón, no tindria sentit de ser, ja que no beneficiaria gens Badalona. “Pel què sabem, la possible ampliació ni tan sols passarà pel Ple, sinó que s’aprovarà a la següent Junta de Govern”, afirma Pavón, qui defensa que no existeixen excuses ni motius raonables per dur a terme aquesta obra: “Si el senyor Albiol posa sobre la taula la creació de 400 o 500 llocs de treball com escut, ha de saber que també en destruirà molts altres a les botigues badaloneses. Acostuma a presumir de tancar establiments il•legals, però si acaba confirmant l’ampliació, també podrà treure pit per obligar a molts botiguers i botigueres a abandonar els seus negocis”.

    Les associacions de comerciants de Badalona van rebre un cop molt dur amb l’obertura del Màgic. Anys després, han anat soportant la que, denuncien, és una “competència deslleial”, combinada amb una crisi econòmica molt profunda. Ara, en una situació molt greu, els comerciants de la ciutat veuen com una ampliació del centre comercial i la propera arribada del Corte Inglés podrian suposar una estocada de mort a les botigues de carrer.