Els comerciants de Sant Crist consideren “il•legals” les parades d’aliments dels ‘encants’

  0
  IMG_9010.JPG

  02/11/2015 – Asseguren que veuen “com cada divendres queda reduïda la seva venda per una activitat il·legal” i demanen que "es faci complir la normativa".

  Govern local i Associació de Marxants de Badalona van arribar fa uns dies a un acord per mantenir les parades d’aliments dels ‘encants’ de Montigalà dels divendres. Després de setmanes de polèmiques i tensions tot semblava dat i beneït, però l’acord ha despertat ‘danys col·laterals’. Els comerciants de Sant Crist i Can Cabanyes han manifestat la seva disconformitat per l’entesa i es mostren sorpresos  i “indignats” en saber que “la venda agroalimentària no està prevista en la normativa”.

   

  Expliquen que, en el seu dia, ja van dirigir la seva queixa a la regidora de Comerç del PP, Rosa Bertran, i que ella va indicar que “que disposaven de tots els permisos necessaris”. “La nostra indignació ha estat assabentar-nos que la venda agroalimentària no està prevista en la normativa”. En aquest sentit, asseguren que veuen “com cada divendres queda reduïda la seva venda per una activitat il·legal”. Per això demanen que “es faci complir la normativa i també es vigilin les activitats no reglamentades com els top manta que es col·loquen al voltant dels encants.

   

  Els marxants, des del primer moment de debat, han insistit en que les parades d’aliments paguen les taxes i impostos professionals corresponents i neguen rotundament que es tracti de “competència deslleial”. En aquest sentit, consideren que, un dia a la setmana, juguen un paper de competència de mercat convencional amb el teixit que pugui haver a l’entorn. D'altra banda, el govern municipal ja va anunciar fa uns dies que incorporarà la venda d'agroaliments a l'ordenança municipal.