Els cotxes amb més de 20 anys no podran circular per l’entorn de Barcelona

  0
  43
  c-31.jpg

  09/03/2017 – Badalona se suma al pacte contra la contaminació del vehicle privat, que es començarà a desenvolupar plenament a partir de 2019.

  Els cotxes matriculats abans de l'1 de gener de 1997 i les furgonetes amb matrícula prèvia a l'1 d'octubre de 1994 no podran circular per l'entorn de Barcelona els dies feiners a partir de l'1 de gener del 2019. Això afectarà 106.018 turismes (un 7% respecte al total del parc mòbil) i 22.049 furgonetes (un 16%).

   

  Cada municipi podrà aplicar restriccions més estrictes. A més, a partir del proper 1 de desembre, aquests mateixos vehicles estaran restringits en episodis contaminants. Aquests són alguns dels acords que s'han pres durant la cimera sobre la qualitat de l'aire a la conurbació de Barcelona, liderada per la Generalitat, l'Àrea Metropolitana, la Diputació i l'Ajuntament de Barcelona, en la qual també ha estat present Badalona, com moltes altres localitats de l'entorn de la capital. Aquestes tres institucions estudiaran també la implantació d'un possible peatge per congestió.

   

  Badalona ja ha confirmat que se sumarà a aquest pacte contra la contaminació provocada pel trànsit. “La contaminació mata, i bona part de les partícules contaminants de zones com l'àrea metropolitana provenen del vehicle privat”, ha expressat el regidor de Medi Ambient, Àlex Mañas. De moment, l'Ajuntament descarta aplicar mesures més restrictives que les que ja s'acordin a nivell supramunicipal.