Els delictes i faltes baixen un 11,30% a Badalona durant el primer semestre de 2013

  0
  GU i MMEE.JPG

  12/07/2013 – El govern municipal presenta les dades de delinqüència del primer semestre juntament amb la cap dels Mossos d'Esquadra de Badalona, Rocío Rubio, que qualifica les dades de “gairebé excepcionals”.

  El govern municipal va presentar ahir les dades estadístiques del balanç delinqüencial de Badalona durant el primer semestre de 2013. Segons les dades oficials del Departament d’Interior de la Generalitat, els delictes i faltes comesos a Badalona en el primer semestre de 2013 han baixat en un 11,30% en relació amb el primer semestre de 2012, una xifra que la cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Badalona, Rocío Rubio, ha qualificat de “gairebé excepcional”.

   

  Per tipologies de delictes, el nombre de robatoris amb força ha disminuït a Badalona un 37,87% en aquest període respecte a les xifres de l’any anterior. També s’ha destacat que el percentatge de robatoris amb violència ha baixat un 21,33%.

   

  Els delictes de furt han experimentat un descens del 5,88% en relació al mateix període de 2012. Les faltes de furt han baixat un 0,35%; els delictes de lesions han disminuït un 2,54%; i les faltes de lesions també s’han vist reduïdes en un 15,12%.

   

  D’altra banda, les estadístiques recullen que els robatoris amb força en interior de vehicle han augmentat un 16,88% durant aquest primer semestre de 2013.

   

  L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha explicat que “tot i que les xifres parlen d’una disminució important i significativa, encara hi ha barris a on hi ha problemàtiques greus i a on els veïns encara ho estan passant malament”. “Podem dir que les coses van per bon camí, però queda molt per fer”, ha afegit.

   

  D’altra banda, l’alcalde ha atribuït la disminució dels delictes i faltes al model de policia de proximitat i a la col·laboració policial. “Només es poden evitar els delictes si es té una policia que sigui propera i estigui al carrer”, ha assegurat. “Si avui podem parlar d’aquestes xifres tan positives és en bona part perquè Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra tenen una coordinació exemplar i tenen molt clara quina és la seva feina i que han de treballar en la mateixa direcció”, ha afirmat l’alcalde.

   

  Per la seva banda, la cap de la Comissaria dels Mossos d’Esquadra a Badalona, Rocío Rubio, també ha destacat la importància de la coordinació policial i dels projectes que es treballen conjuntament amb la Guàrdia Urbana.