Els Dracs comencen amb bon peu la lliga nacional

0
    30

20/01/2014 – Amb un clar 31-6 els Dracs van afrontar sense problemes als València Giants.

La lliga nacional de futbol americà (LNFA) de la sèrie A començava al Camp de Montigalà aquest dissabte, 18 de gener, amb uns Dracs que rebien els València Giants. El partit començava amb dos minuts de silenci amb motiu de la mort en els últims dies de l’ex-àrbitre Diego Morgan Searcy i de la dona de l’ex-jugador i ex-president de Badalona Dracs, Maria Antonieta. La direcció i jugadors lluïen un crespó negre per aquest motiu.

A la primera jugada e retorn de Cèsar Brugnani posava els Dracs a la iarda 38, moment en què l’ofensiva d’Oscar Calatayud començava a avançar iardes amb carrer del mateix Cèsar, Sergi Gonzalo i Curtis Cànon. Va ser Sergi qui en jugada de carrera anotava el primer dels touchdown de la tarda i Jordi Brugnani posava el 7 a 0 al marcador. Era el moment de la defensa del Badalona que va obligar a Giants a xutar i deixar Dracs a la iarda 38 del seu camp. Quan quedaven segons per al canvi de quart, els Dracs mitjançant Jordi intentaven un xut a pals que va ser converit deixant el marcador en un 10 a 0.

En el segon quart començaven atacant els Giants fins arribar a la iarda 20, però la pilota va ser interceptada per la defensa dels locals. Saltava l’atac dels Dracs que va ser interceptada pel València col·locant a la iarda número 2. Quan semblava que arribava la primera anotació dels valencians, Kevin Duley va interceptar la pilota i va rebre una falta que feia que els badalonins tinguessin de nou possessió atacant des de la iarda 35. Abans del final del segon quart, una passada de Rubén Beltran a Cèsar i extra de Jordi posava el 17 a 0 amb el qual s’arribava al mig temps.

Els Giants iniciaven el segon temps però la defensa de Badalons del coach Chus Fernández no deixava avançar iardes i tornava l’oval a l’atac que no desaprofitaven l’ocasió i una passada profunda de Rubén a Curtis qui aconseguia el seu primer touchdown com negre i plata, i l’extra convertit novament per Jordi posaven encaminat el partit en pujar el 24 a 0. Giants aconseguia retornar fins a la iarda 35 però no aconseguien avançar prou i cedien la pilota als Dracs que malgrat els intents eren aturats en aquesta ocasió per la defensa llevantina. L’atac començaria a la iarda 20 i en la primera jugada, una passada interceptada per Albert Pascual, qui deixava la pilota a la iarda 2. En la següent acció de l’atac el quaterback Rubén Beltran en acció personal i Jordi Brugnani posaven el marcador a 31 a 0.

Finalment a l’últim quart amb el partit pràcticament sentenciat, els València Giants aconseguien anotar el touchdown de l’honor però no van anotar el punt extra, posant el 31 a 6. A partir d’aquest moment es van succeir una sèrie de canvis de possessió que Dracs aconseguien aturar l’atac valencià i ells jugaven accions de carrera per fer passar el temps del partit i quedar amb el definitiu 31-6 que els donava la victòria i el liderat virtual en la primera jornada de la lliga. Ara els toca preparar la següent jornada, en el duel català per experiència en la LNFA, en rebre als Pioners de l’Hospitalet.