Els Dracs jugaran la tercera final consecutiva davant Firebats

0
    33

06/06/2016 – Després de classificar-se per a la final de la LNFA al derrotar als Reus Imperials per un definitiu 49-3.

Els pronòstics s'han complert i per tercer any consecutiu es tornarà a veure un Dracs-Firebats en la disputa pel centre nacional. Els valencians van patir més del compte per derrotar als Barberà Rookies, mentre que els catalans van tenir el partit dominat des dels primers minuts.

La trobada entre els Badalona Dracs i Reus Imperials va començar amb un primer atac local, que acabava amb una intercepció del visitant Kyle Bowpitt. Aquesta va ser, pot ser, l'única alegria que s'emportaria el conjunt de Bart Iacarinno, ja que la primera possessió dels reusencs terminaria amb un cop de peu de rebuig bloquejat per la defensa local i retornada pel veterà Jordi Soler, qui inaugurava el marcador, sumant els primers sis punts al caseller badaloní. El posterior xut a pals va ser transformat per Sergi Gonzalo, situant el 7-0.

La següent possessió d'Imperials també terminaria amb punts per als d'Oscar Calatayud, ja que el jove quarterback visitant Pau Muñoz era interceptat per César Brugnani i aquest retornava la pilota fins a la zona d'anotació en una espectacular acció que significava el 13-0. Gonzalo anotava també l'extra point.

Encara dintre del primer quart, Sergi Gonzalo combinava un pas de quatre iardes fins al seu germà Xavi per a sumar sis punts més al marcador local. El menor dels Gonzalo posava el 21-0 amb el que terminaria el primer quart.

El duel estava sent bastant igualat, tot i el que indicava el marcador, però els errors ofensius dels visitants eren aprofitats pels locals i aquella diferència era la que reflectia el lluminós.

Tot i això, els reusencs no van abaixar el cap i van seguir realitzant el seu joc mitjançant carreres del potent Joel Monroy i les combinacions del jove Muñoz amb els seus receptors Nazih Essalhi i Kyle Bowpitt. Així, després un bon drive dels visitants i dintre del darrer minut de la primera meitat, arribarien els únics punts d'Imperials en transformar Francisco Caballero un field goal de 33 iardes que significava el momentani 21-3.

Quan tot feia semblar que amb aquest marcador s'arribaria al descans, Sergi Gonzalo va aprofitar els 20 segons que quedaven del segon quart per a realitzar dos excel·lents passos, el segon d'ells de 17 iardes fins a Drew Clausen que significava una nova anotació per als badalonins. El mateix Gonzalo, en funcions de xutador, situava el 28-3 amb el que ambdós equips marxarien al descans.

Aquesta última anotació dels locals va significar un gerro d'aigua freda per als visitants i la segona meitat va tenir ja poca història.

En el tercer quart, tan sols es va poder veure l'espectacular touchdown aconseguit per Eric Ros, en atrapar un llançament de Gonzalo de 42 iardes, que situava el 34-3 amb el que s'arribaria l'últim parcial.

Els últims minuts van començar amb una gran intercepció del jove Kike Mellado, que li donava una nova oportunitat als locals, aprofitada per Xavi Gonzalo per aconseguir un segon touchdown del dia després d'un llançament del seu germà Sergi de set iardes. Per últim, i ja dintre del darrer minut de la trobada, el veterà Ferrán Llinás completava el partit amb una nova anotació després del cinquè pas de touchdown de Sergi Gonzalo, aquest de vuit iardes. El mateix Gonzalo situava el definitiu 49-3 amb l'extra point.

Després de la novena victòria consecutiva en la present LNFA Sèrie A, els Badalona Dracs arriben a la seva 14a final, on cercarà la seva setena corona de la lliga nacional després de les aconseguides en 1998, 1999, 2001, 2002, 2003 i 2014. Precisament, la darrera vegada que els homes d'Oscar Calatayud es van proclamar nacionals va ser davant els València Firebats, rival del proper dissabte 18 de juny i actual campió al derrotar als badalonins en la passada final. Aquesta serà tercera final consecutiva entre badalonins i valencians, la cinquena en tota la història, amb un balanç fins ara favorable als Firebats, qui han guanyat tres dels seus quatre títols de la LNFA davant el conjunt català. La gran final de la 22a LNFA se celebrarà en la ciutat esportiva de Calatayud el dissabte, dia 18 a les 21 hores.