Els Dracs s’asseguren el lideratge amb una treballada victòria davant els Firebats

0
    27

26/04/2016 – Els badalonins assoleixen una important victòria sobre els Valencia Firebats pel resultat de 51-27, en un igualat duel que no es va decidir fins al darrer quart.

El duel entre els dos millors equips del football nacional no va defraudar a ningú i es va poder comprovar que, si no hi ha sorpreses, ambdues esquadres són les gran aspirants a repetir per tercer any consecutiu la seva presència en la final de la LNFA Sèrie A.

La trobada va ser molt igualada en gran part i els locals només van poder sentenciar el duel en el darrer parcial, després de situar-se els Firebats amb un inquietant 34-27 en els primers minuts de l'últim quart.

Els instants inicials de la trobada entre els Dracs i Firebats van ser molt disputats. Els locals van començar movent cadenes i arribant prop de la zona d'anotació, però una intercepció de la defensa valenciana, Nayim Mohamed, a la end zone, va evitar els primers punts dels Dracs. No seria fins a l'últim minut del quart inicial, quan Sergi Gonzalo inaugurava el marcador després de rebre un pas de tres iardes de Mike Box. El mateix Gonzalo transformava l'extra point que situava el 7-0, resultat amb què finalitzaria el primer quart.

En el segon, els homes d'Álvaro Quezada aconseguirien empatar la trobada amb una anotació del seu corredor Héctor Pertegaz, després de rebre un pas de Thomas Murphy, més el xut a pals de Pedro Blasco. El conjunt català va reaccionar ràpidament, contestant a l'anotació visitant amb un nou touchdown de Raúl Cernuda després d'un llançament de 28 iardes del quarterback Box. S. Gonzalo amb el seu cop de peu a pals situava el momentani 14-7.

En aquell moment es va iniciar un preciós intercanvi de cops per part d'ambdós equips, ja que dues jugades més tard, el visitant Javi Martínez posava el 14-13 després d'un altre pas de 30 iardes de Murphy. Aquella anotació valenciana era contestada de nou per Box amb un altre llançament de touchdown de 49 iardes, tot just 20 segons més tard, feia el seu compatriota Rob Jackson que, sumat al punt extra de Gonzalo, deixava el 21-13 amb el que es va arribar al descans.

A la represa, els d'Oscar Calatayud ampliaven les diferències amb un touchdown de Javi Fernández després d'una carrera de dues iardes que, sumat a l'extra de Gonzalo feia pujar el 28-13. Poc va durar l'alegria per als locals que van veure que no podien relaxar-se davant els actuals campions, qui retallaven ràpidament la desavantatge amb el segon touchdown del seu receptor Javier Martínez, qui va sumar un total de 111 iardes després de sis recepcions. Els Firebats van anar per a la jugada extra i aquesta va ser transformada també per l'americà Josh Helmkamp, situant el 28-21.

La trobada estava sent espectacular i digne dels dos millors equips de la competició i la millor era que encara quedava temps per veure molt més. Sense temps per al descans, l'omnipresent Rob Jackson (209 iardes en set recepcions) atrapava un altre llarg pas de Box de més de 40 iardes per a tornar a posar terra pel mig i situar el 34-21 amb el que terminaria el tercer quart.

El quart i últim parcial va començar amb la segona anotació de Pertegaz després d'una carrera de tres iardes que situava l'inquietant 34-27, però fins aquí va arribar l'aportació ofensiva dels visitants i la resistència dels homes que dirigeix el mexicà Álvaro 'Taco' Quezada, ja que en el següent drive Mike Box llençava el seu cinquè pas de touchdown fins a Sergi Gonzalo que tornava a posar 14 punts de diferència amb el 41-27. A més a més, pocs minuts després, Javi Fernández sentenciava la trobada amb un nou touchdown després d'una jugada personal de set iardes, que significava el 48-27 juntament amb el punt extra de Gonzalo. Precisament Gonzalo completava poc després un gran partit en el qual va anotar un total de 21 punts, transformant un Field Goal que deixava el definitiu 51-27.

Els Badalona Dracs descansaran en la propera jornada que es disputarà entre el 7 i el 8 de maig amb els partits de Firebats-Imperials i Rookies-Giants. El conjunt d'Oscar Calatayud disposarà quasi d'un mes de descans, ja que no serà fins al proper 22 de maig quan retornin a la competició, amb la disputa de la desena i última jornada de la temporada regular, que s'enfrontaran als Barberà Rookies en el camp del Badalona Sud.