Els encants de Montigalà de Badalona acullen aquest divendres l’11è Mercat de Cooperatives Escolars

  0
  116

  Uns 330 alumnes de 5è de les escoles Badalonès, Ítaca, Joan Coret, Llorens Artigas, Miguel Hernández, Pau Picasso i Turó d’en Caritg que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola” vendran aquest divendres 26 de maig, de 9 a 12 hores, als encants de Montigalà, els productes que els mateixos alumnes han elaborat en les tretze cooperatives que han creat. 

  Fins a l’actualitat cada cooperativa ha aprovat els seus estatuts, ha creat la junta directiva, ha demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i ha presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants de Montigalà.  

  En una primera fase les i els alumnes van fer un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec del servei Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació (IMPO), i posteriorment van realitzar un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. Per altra banda, van treballar la seva imatge corporativa i el seu logotip i, finalment, van fer un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’una responsable de Triodos Bank.  

  Totes les cooperatives han comptat, també, amb el suport de les cooperatives Gramagraf i La Sargantana  vinculades a l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, que han ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la ciutat.  

  Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar. Aquest projecte s’està duent a terme aquest curs a 263 escoles de 107 municipis catalans, amb més de 400 cooperatives creades per més de 9.000 alumnes de cicle superior de primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, i organitzat, a la nostra ciutat, per l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. 

   

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí