Els millors ‘skaters’ del món tornaran a competir a la pista de Canyadó

  0
  59
  IMG_1481.JPG

  22/04/2016 – Nike tornarà a portar la seva Street League a la Skate Agora de Badalona, inaugurada fa cosa d'un any.

  Badalona tornarà a convertir-se en la capital mundial del ‘skate’ durant uns dies el proper mes de maig. La pista del barri de Canyadó, l’Skate Agora BDN, inaugurada fa un any, acollirà per segona temporada consecutiva la Street League Skateboarding, la màxima competició d’aquesta modalitat de l’esport del monopatí en la que participen els millors ‘skaters’ del món.

   

  Noms com Luan Oliveira, Paul Rodríguez, Ishod Wair, Shane O'Neill, o el guanyador de la passada edició, Nyjah Huston, seran alguns dels protagonistes del cartell que focalitzarà en la ciutat de Badalona l’atenció dels amants del ‘skateboarding’ entre els dies 19 i 22 de maig. El recinte va penjar el cartell de ‘sold out’ fa un any, amb 1.500 persones espectadors diaris.

   

  Les bones condicions i gran acollida del recinte impulsat per Nike, entre d’altres firmes, a través de Lateral Thinking, el projecte que gestiona les instal·lacions, han fet que el torneig recali novament a la ciutat, abans de viatjar a d’altres capitals mundials com Munic, New Jersey o Los Ángeles.

   

  Un espai únic a nivell europeu  

   

  L’Skate Agora Badalona amb 1.250 metres quadrats destinats al patinatge és un projecte desenvolupat per Lateral Thinking amb el recolzament de diferents col·laboradors durant més de dos anys. A nivell tècnic, l’espai cuida al mil·límetre els detalls i el seu disseny va ser enfocat per aconseguir l’homologació internacional per a la pràctica del skate professional. Dissenyat pel grup California Skateparks, tant la pintura com el ciment, ideat i elaborat per una empresa especialitzada durant un any, estan pensades per fer de l’espai un entorn únic per als amants del monopatí.

   

  Una cessió de terreny públic “amb moltes inconcrecions”

   

  Skate Agora es va posar en marxa gràcies a una cessió de terrenys de titularitat municipal que l’Ajuntament va deixar en mans de Lateral Thinking a través d’un conveni que l’actual govern està refent. Fonts municipals expliquen que “Era un conveni amb moltes inconcrecions” i que actualment s’està redactant un de nou “més acurat en el contingut”. “S’està intentant regularitzar una situació que no estava gens clara”.

   

  El sòl, per exemple, on anteriorment funcionaven els bars musicals de Can Ribó, estava qualificat com a zona d’aparcament, i el govern actual l’ha requalificat com a zona esportiva, que és el seu ús real a dia d’avui. Tot i ser un espai gestionat per un privat, la propietat del terreny continua sent pública i, per tant, les instal·lacions no corren amb la càrrega de l’IBI. Sí ho fan, d’altra banda, amb els serveis de subministrament.