Els Mossos detenen tres badalonins que robaven i venien mòbils enviats per correu postal

  0
  REGISTRES TELEFONIA BADALONA03.jpg

  20/04/2013 – Un d'ells treballava per a una empresa subcontratada per Correus a Girona i sostreia paquets que contenien telèfons; els dos còmplices s'encarregaven de la seva venda a Badalona i Barcelona.

  Els Mossos d'Esquadra han detingut tres badalonins que sostreien mòbils enviats per correu postal i els venien entre la família i amics i en establiments de Badalona i Barcelona. Un d’ells era treballador d'una empresa subcontractada per Correus i era l’encarregat de repartir els paquets en alguns itineraris a Girona. Per no aixecar sospites, actuava de forma espaiada. Un cop es quedava els telèfons, els entregava als dos còmplices que s'encarregaven de la seva venda. Els agents han pogut recuperar 13 telèfons dels 65 aparells que s'havien robat en els últims mesos.

   

  La investigació s'inicia el maig del 2012 quan des de la delegació de Correus a Catalunya es van posar en coneixement de la policia uns fets que s'estaven produint al Centre de Tractament Postal de Girona des de feia alguns mesos. En la denúncia es detallava que alguns dels paquets postals que contenien terminals de telefonia mòbil no arribaven al seu destí. Les indagacions realitzades pels investigadors van permetre establir que darrera dels robatoris podria haver-hi algú encarregat del lliurament dels paquets i posteriorment es va determinar que podria ser un conductor d’una empresa subcontractada.

   

  Un cop identificats els presumptes autors dels fets i determinada la seva activitat il·lícita, els agents van establir un dispositiu el passat 10 d'abril per poder-los detenir. Es van fer entrades i escorcolls a Badalona als tres domicilis dels imputats i es van poder recuperar dos dels telèfons mòbils, que s'afegien als onze que ja s'havien recuperat amb anterioritat a partir de les diverses indagacions policials. Els detinguts van reconèixer els fets en declaració policial i dos d'ells van passar divendres a disposició judicial i han quedat amb llibertat amb càrrecs.