Els regidor defensen l’obertura del 12-O i la “llibertat d’expressió” de Jose Téllez

  0
  juzgados.jpg

  26/10/2016 – Aquest dimecres s'han completat les declaracions dels sis regidors; el jutge decidirà si arxiva el cas o s'ha d'anar a judici.

  Els regidors de govern Agnès Rotger, Laia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran han declarat aquest dimecres pel cas de suposada desobediència del 12-O. Els quatre edils han seguit els passos d'Oriol Lladó i Jose Téllez, que dimarts van contestar les preguntes del jutge i la Fiscalia durant dues hores i mitja i més d'una hora, respectivament. Tot i que avui les compareixences han estat més curtes, cadascuna d'elles ha estat prop d'una hora.

   

  Tant Rotger com Sabater i Duran han coincidit en reafirmar que el 12 d'octubre van actuar de forma normal atenent la ciutadania i han carregatcontra el Partit Popular per judicialitzar la política.

   

  Defensa del gest de Téllez

   

  Sabater i Duran han defensat el gest del regidor Jose Téllez d'estripar la interlocutòria. Laia Sabater considera que va ser una acció d'enuig que comparteix i que està carregada de simbolisme. Francesc Duran també manté aquesta posició. Agnès Rotger considera que es tracta d'un gest emparat en la llibertat d'expressió, tot i que ERC pugui no compartir-ho.

   

  L'alcaldessa, en referència a la moció aprovada pel Ple per demanar el cessament del regidor de Guanyem, ha rebutjat la petició i confirma que Téllez continuarà "fent bones polítiques" per Badalona. El propi edil creu que una imputació per presumpta corrupció, com les del PP el mandat passat, sí seria un motiu per dimitir, però no un "gest emparat en la llibertat d'expressió" com, diu, és el seu cas.

   

  La setmana vinent passaran a declarar els agents de Guàrdia Urbana que estaven de guàrdia el 12 d'octubre al Viver. Un cop efectuades totes les declaracions que demani d'ofici el magistrat Josep Maria Noales, ja que de moment la Fiscalia no s'ha pronunciat, l'Ajuntament demanarà que s'arxivi la causa. Serà el jutge d'instrucció qui decideixi si s'arxiva el cas o s'ha d'anar a judici.