Els regidors Daniel Gracia i Salvador Lerma (PP), imputats per les obres a casa de l’excoordinadora de La Salut

  0
  40

  28/01/2014 -Gracia, Lerma, l'excoordinadora Julia Sànchez i el seu marit, imputats per presumpta falsedat documental i estafa; els dos regidors, a més, per presumpta prevaricació i malversació de fons públics.

  El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, i el regidor del barri de La Salut, Salvador Lerma, han estat imputats pel Jujat d’Instrucció nº 3 de Badalona per presumptes delictes de falsedat documental, estafa, prevaricació i malversació de fons públics en el cas de les obres al domicili particular de l’excoordinadora municipal de La Salut, Julia Sánchez. L’excàrrec del govern local, que va ser cessada dies després de fer-se públiques diverses obres irregulars arreu de la ciutat, una de les quals al seu pis del carrer Pablo Iglesias, i el seu marit, també seran cridats a declarar el proper març, en qualitat d’imputats, per presumptes delictes de falsedat documental i estafa.

   

  Així ho afirma la providència del jutge que porta les diligències del cas de les obres irregulars per les que diferents constructores van començar a reclamar, ara fa més d’un any, prop d’un milió d’euros de factures a l’Ajuntament de Badalona. Arran de la declaració de l’exregidor del PP, David Gómez, també imputat dins l’entramat judicial, en la qual va donar la seva versió dels fets, el jutge hauria decidit cridar a declarar en qualitat d’imputats els dos regidors de govern, l’excoordinadora i el seu marit. A l'acte, difós pel bufet d’advocats Barea&Zango, el jutge explica que Gómez “descriu una actuació coordinada per a carregar les despeses derivades de la reparació de l’esmentada vivenda particular –la de Julia Sánchez- a l’Ajuntament de Badalona” i, per això, “s’acorda rebre declaració en qualitat d’imputats a la Sª Julia Sánchez, al Sr. M.O.S. –el seu marit-, al Sr. Daniel Gracia i al Sr. Salvador Lerma”. Segons l’acte, tots quatre estan cridats a declarar el proper 14 de març a diferents hores. Tanmateix, seran cridats a declarar, en qualitat de testimonis, els regidors del PP Montse Salgado i Miguel Jurado.

   

  Des del govern municipal destaquen que la providència del jutge s’emmarca dins d’un procediment engegat arran d’una denúncia del propi Ajuntament contra David Gómez i les constructores. Fonts municipals subratllen que els fets es deriven d’una declaració de David Gómez, imputat per presumptes delictes continuats de prevaricació, falsedat documental mercantil, malversació de fons públics i frau a l’Administració Pública. Així mateix, consideren sorprenent que s’imputi dos regidors del govern per la declaració del denunciat.

   

  En relació a les obres del pis de l’excoordinadora Julia Sánchez, fonts municipals insisteixen en què es tracta d’una factura –d’uns 13.000 euros- sense registrar i que no s’ha pagat mai.