Els restauradors reclamen una ampliació horària de les terrasses

  1
  51

  Durant l’estiu, les terrasses de la via pública s’omplen de clients fins a darrera hora de la nit. Això fa que puguin modificar-se els horaris i adaptar-se als horaris d’estiu.

  Fa temps que diversos restauradors, alguns associats a Forquilla Badalona, reclamen una actualització d’horaris i poder tancar una mica més tard. Totes les terrasses han de tancar cap a les 23h, mitja hora més tard els caps de setmana, menys les situades a la façana marítima, Rambla o Santa Madrona que tenen un horari més ampli. Els caps de setmana fins a les 2 de la matinada i entre setmana a les 24:30h. Part dels restauradors reclamen una ampliació d’uns 30 minuts per adaptar-se als consumidors i poder tancar a les 2:30h de la matinada, el cap de setmana, i a la 1 entre setmana les seves terrasses.

  Des de Forquilla Badalona, reclamen que l’Ajuntament publiqui els horaris, pactats fa mesos amb una reunió entre el consistori i els restauradors, l’ampliació d’aquests horaris, estudiar casos especials de terrasses, fora de la façana marítima i ampliar la temporada d’estiu, des de maig i fins l’octubre.

  D’altra banda, els restauradors també han lamentat que la Guàrdia Urbana faci un control exhaustiu dels horaris de les terrasses amb sancions de fins a 600 euros per no respectar aquests horaris. Per la seva part, l’Ajuntament de Badalona ha confirmat que s’està treballant en actualitzar els horaris, però que les eleccions municipals ha fet retardar el procés.

  Cada municipi té la seva normativa específica
  El passat 1 de juny, va començar a regir a Catalunya l’ampliació horària d’estiu d’entre
  30 i 45 minuts per a restaurants i locals d’oci nocturn, d’acord amb allò previst a
  l’article 7 de l’Ordre d’Horaris de la Generalitat de Catalunya, ampliació horària que
  s’allargarà fins el dia 15 de setembre. Les terrasses d’alguns municipis catalans també
  es veuran beneficiades per ampliacions horàries, però en aquest cas depèn del què prevegi l’ordenança municipal corresponent, com és el cas de Badalona.

  1 COMENTARI

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí