Els resultats electorals no varien després del recompte del 8% de vots restant

  0
  IMG_1771.JPG

  25/05/2015 – Molta gent a Badalona es feia avui una pregunta que projectava una ombra de dubte sobre les xifres electorals: per què l’escrutini es va detenir ahir a la nit al 92% i no havia avançat més? El recompte final confirma que no hi ha canvis.

  Passades les 10 de la nit d’ahir diumenge, l’escrutini dels vots de les municipals es va quedar aturat a Badalona al 92%. A primera hora de la tarda d’aquest dilluns, hores després de la nit electoral, ‘els vots perduts’ pels que molta gent de Badalona ha preguntat des d’ahir han aparegut per confirmar que no hi ha hagut canvis en els resultats anunciats, tal i com avançàvem fa una estona.

   

  Un error informàtic va provocar que es deixessin de comptabilitzar 15 taules electorals del barri de Llefià, que aplegaven un total d’uns 6.000 vots. Es tractava d’una quantitat suficientment gran com per poder fer canviar les xifres definitives i sumar o restar un regidor. En aquest cas, el partit més proper a sumar un altre edil era el PP, que necessitava 2.111 paperetes més, i ho feia en detriment d’ICV, que n’hauria perdut un i s’hagués quedat amb un únic representant.

   

  Finalment, el recompte del 100% de les paperetes ha confirmat que la composició del nou Ajuntament serà la mateixa que ahir a la nit: PP, 10; Guanyem Badalona en Comú, 5; PSC, 4; ERC, 3; CiU, 2; ICV-EUiA, 2; C’s, 1.