Els sis regidors que van obrir el 12-O, citats a declarar com a investigats per suposada desobediència

  0
  60
  viver 12O.jpg

  18/10/2016 – Els responsables polítics que van obrir les portes del Viver i van atendre la ciutadania hauran de declarar als jutjats de Badalona la setmana vinent.

  Els jutjats de Badalona han cridat aquest dimarts a declarar els sis regidors que el passat 12 d'octubre van desobeir la interlocutòria del Contenciós Administratiu i van obrir les portes del Viver per atendre la ciutadania. El jutge ha citat els edils implicats, de Guanyem Badalona i ERC, com a investigats per un presumpte delicte de desobediència.

   

  D'aquesta forma, Oriol Lladó, Jose Téllez, Laia Sabater, Fàtima Taleb, Francesc Duran i Agnès Rotger compareixeran als jutjats de Badalona la setmana vinent, els propers dies 25 i 26 d'octubre, dins la causa oberta arran d'una denúncia del PP. El grup municipal 'popular' va presentar una querella el dia 12 a migdia, i el jutjat de guàrdia, segons va confirmar el Tribunal Superior, va obrir una causa penal.

   

  Des del govern municipal han optat per no fer declaracions sobre la citació judicial. Els únics comentaris que han volgut fer els regidors implicats ha estat a través de les xarxes. El primer tinent d'alcalde i alcalde accidental el 12-O per absència de Dolors Sabater, Oriol Lladó, ha assegurat tenir “clar” que van “obeir el mandat” pel qual van ser “escollits: atendre els ciutadans”, i ha demanat que es deixi de “judicalitzar” la política. Téllez, per la seva banda, manifesta que aniran als jutjats a “defensar l'autonomia local”.