Els treballadors de Basi fan vaga per protestar contra l’ERO

  0
  basi.JPG

  03/05/2013 – El Comitè d'Empresa va convocar ahir una aturada de 24 hores, un altre acte més de manifestació contra els 118 acomiadaments que, diuen els sindicats, vol realitzar l'empresa.

  Els treballadors de Basi S.A., amb seu a Badalona, van dur a terme ahir una vaga de 24 hores per protestar contra l’ERO que la companyia vol posar en marxa des de fa setmanes. No és la primera de protesta reivindicació; ja s’han manifestat durant els darrers dies a Passeig de Gràcia, davant la botiga Lacoste de l’empresa, a les portes de la fàbrica badalonina i davant la Casa de la Vila aquesta setmana.

   

  Encara que la direcció va comunicar a través d’una nota que l’expedient afectaria 86 persones, des del comitè d’empresa asseguren que es volen “extingir 118 contractes de treball”, prop del 44% de la plantilla, diuen. Ja s’han fet diverses trobades entre sindicats i empresa, fins i tot amb la presència de mediadors de la Generalitat, pero els treballadors expressen que la voluntat negociadora de Basi és inexistent.

   

  Dimarts, la presidenta del Comitè d’Empresa va intervenir al Ple de l’Ajuntament per demanar al govern local i a les forces polítiques que facin costat a la plantilla per evitar el major nombre d’acomiadaments possible. El Ple va aprovar una moció de recolzament als treballadors de Basi i es va comprometre a fer tot el possible per solucionar la situació.

   

  Ahir es va produir la trobada que esdevindria cabdal pel desenllaç de tot plegat. Al tancament d’aquesta edició, la mesa negociadora era encara reunida i no es va poder treure cap conclusió final.