Els veïns de Badalona han de votar el nou disseny del Pont del Petroli

  0
  124

  Badalona obre un procés participatiu per decidir el disseny final del Pont del Petroli. La ciutadania pot votar entre dos dissenys i el resultat serà vinculant. La votació està oberta a qualsevol persona major de 16 anys empadronada a Badalona, des d’avui fins al 27 de juny.

  Les votacions per decidir el nou disseny del Pont del Petroli es poden fer a través del web de l’Ajuntament. A més, el pròxim dissabte, d’11h a 13h, hi haurà un punt físic de votació al Pont del Petroli amb carpes i ordinadors.

  Les dues opcions

  L’empresa Enginyeria Reventós va ser contractada per l’Ajuntament per redactar el projecte de remodelació. Cal destacar que el Laboratori d’Enginyeria Marítima de la UPC ha estat fent proves per validar tècnicament les dues propostes.

  El Model 1 proposa una construcció de pilons molt semblant a l’existent actualment, destacant una plataforma final en anella rodona amb una superfície de 132 metres quadrats i amb una obertura al centre de 19 metres quadrats.

  El Model 2 compta amb una plataforma final de 130 metres quadrats i amb un fonament submergit del qual emergeixen dues grans columnes.

  El calendari

  L’inici de les obres està previst per finals del segon trimestre de 2023 i duraran uns sis mesos. El pressupost que s’invertirà és d’uns 2.3 milions d’euros i caldrà ampliar l’actual partida d’inversions d’1.5 de l’AMB que hi havia destinada al Pont.

  Tancat des de 2020

  El gener del 2020, el temporal Glòria va colpejar amb força un dels principals símbols de la ciutat. El pont va patir danys estructurals i la part final de la passera va ser engolida per les onades. Des d’aleshores el Pont del Petroli ha estat tancat.

  VOTA EL NOU DISSENY DEL PONT AQUÍ (FES CLIC SOBRE LA FOTO)

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí