En marxa la 20a edició del Badasport

  0
  Badasport 2018-2019 (AJB_MITJA).jpg

  1.321 nens i nenes de 5è de primària de 34 escoles badalonines han donat inici al Badasport a les pistes d’atletisme Paco Àguila, tot un seguit d’activitats dirigides a un total de 7.800 alumnes de primària, que perduraran fins a final de curs, el juny vinent.

  Aquesta iniciativa vol promoure la pràctica esportiva, amb un total de sis modalitats diferents, arribant ja a la 20a edició. La gran novetat d’enguany és el Badamotri, una activitat dirigida als nens i nenes de primer.

  Aquestes són les activitats previstes per aquest curs:

  Badatletisme,

  Aquesta primera activitat es fa des d’aquest dilluns fins al propet divendres 23 de novembre a les pistes municipals d’atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les que hi participaran 1.321 nois i noies de 5è de primària.

  Badacorfbol

  La segona de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es faran de l’11 al 15 de febrer de 2019 a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen nois i noies de 6è de primària que comptaran, com l’any passat, amb el suport de 50 alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona – La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

  Badaorientació,

  Aquest activitat es farà el dia 8 de març al Turó d’en Caritg, i consisteix en diferents proves d’orientació en les que hi participaran alumnes de 4t de primària.

  Badamotri

  Aquest nova activitat es farà del 25 al 29 de març al Poliesportiu de Montigalà, i consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participaran alumnes de 1r de primària.

  Badajoc

  Aquest curs es farà del 20 al 24 de maig al Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen nens i nenes de 3r de primària.

  Badaplatja

  Finalment, de l’11 al 14 de juny, a la platja dels Pescadors, es farà el Badaplatja amb la participació d’escolars de 2n de primària.

  Objectius del Badasport 2018-19

  Els objectius dels organitzadors del Badasport són:

  • Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l’habitual.

  • Gaudir de l’activitat física.

  • Apropar els nens al món d’un esport mixt.

  • Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

  • Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

  • Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d’ajuda al company, de formar part d’un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

  • Facilitar la relació del nens/es de diferents escoles mitjançant l’esport.

  • Promoció de l’ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l’oposició i la cooperació/oposició.

  • Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

  • Elaboració i compliment d’un codi de joc net.

  • Estimació de l’esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

  • Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d’utilització satisfactori del temps de lleure.

  • Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí