Entitats de la ciutat organitzaran un ple municipal alternatiu cada final de mes

  0

  27/05/2013 – La reunió d'entitats d'aquest cap de setmana va posar les bases de diverses iniciatives, entre les quals destaca la planificació d'un ple participatiu obert a ciutadania i entitats, a la plaça de la Vila cada darrer dimarts de mes.

  L'àgora ciutadana celebrada aquest cap de setmana ha congregat desenes de persones i més de 25 entitats que han posat les bases del camí a seguir per a l'organització social de la ciutat. A partir d'ara es celebrarà un ple alternatiu al que celebren les forces polítiques al consistori. L'últim dimarts de cada mes, les entitats es reuniran a plaça de la Vila per treballar contra l'atur i l'actual situació laboral. A més, es crearà una coordinadora d'entitats per treballar conjuntament amb una agenda d'actuació i un mitjà de comunicació alternatiu. També s’ha acordat donar suport a les lluites laborals de Badalona, com ara la dels treballadors de la neteja municipal i la dels treballadors en vaga de fam de l’empresa Comroc.

   

  Els organitzadors consideren que aquests acords suposen un pas endavant per a l’organitació de les entitats de la ciutat. La propera cita marcada al calendari no es farà esperar massa. Aquest mateix dimarts hi ha programada una manifestació contra l’atur, la pobresa i la precarietat laboral, a les 18h a la plaça dels Països Catalans, que desembocarà en el primer ple municipal alternatiu davant la Casa de la Vila. També hi ha prevista una acció a Can Ruti en reivindicació de la sanitat pública, i una propera trobada de les entitats de l’Àgora el 7 de juny.

   

  Entitats que donen suport a l’Àgora ciutadana de Badalona: ANC Badalona per l'Independència, Arran, Assemblea Aturats, Assemblea docents de Badalona, Ateneu Roig, AVV. Juan Valera, AVV. Lloreda, AVV Nova Lloreda Nord, AVV. Sant Antoni de Llefià, Badalona es mou, Badalona Indignada, Can Ruti diu Prou, Casal Independentista Antoni Sala i Pont, Casal de Cuba, CGT Ensenyament, CUP, Els Verds, En Lluita, EUiA, Grup Auditoria del Deute de BDN, ICV, Joves d’Esquerra Verda – Badalona, Plataforma d’afectades per l’hipoteca, Revolta Global, Solidaritat Obrera, Som Energia.