Entrevistem a Louisa Raluy: “El contacte amb la gent és la nostra forma de vida”

  0

  La pandèmia del coronavirus no ha aconseguit parar l’espectacle d’una de les famílies circenses més estimades i conegudes a nivell mundial. El Circ Raluy Legacy torna a Badalona, a partir d’avui i fins el 18 d’octubre, amb el seu espectacle “TODO (LO)CURA” després dels mesos de confinament. Una de les seves directores, la Louisa Raluy ens explica les dificultats i els nous reptes del llegat Raluy.


  – Torneu a Badalona en una situació molt peculiar. Quines són les vostres sensacions?

  La veritat és que estem en una situació d’incertesa com tothom i no sabem realment què passarà. Nosaltres vivim el dia a dia, estem atents/es als nous reglaments, ja que cada dia canvien… Tenim alts i baixos, però esperem que les coses millorin i som positius respecte la situació.

  – De quina manera us ha afectat aquesta aturada en els vostres espectacles?
  Un dels aspectes on més ens ha afectat la pandèmia és que no podem comptar amb tot l’equip del Circ Raluy Legacy perquè alguns artistes provenen de zones d’alt risc com Brasil o els Estats Units. A més, ens hem hagut de reinventar i crear un format molt més reduït i compacte, això sí, sempre mantenint la qualitat i el nostre estil.

  – D’aquestes restriccions neix TODO (LO)CURA.
  Exacte, TODO (LO)CURA neix d’aquesta situació. Davant la impossibilitat de portar a artistes internacionals i les restriccions pel virus, hem tirat de la saviesa del nostre llegat de 5 generacions i hem recuperat antigues actuacions, comptem amb artistes de la zona… A més, una altra de les novetats de l’espectacle és que no hi haurà descans com abans, serà un show d’1h i mitja de durada, ja que considerem que aquest pot suposar un focus de risc. Les mascaretes i la desinfecció també estaran a l’ordre del dia.

  – Per què considereu que el contacte amb el públic és tan important?
  Perquè és la nostra forma de vida i vivim per i per al públic. Mai ens havíem vist en aquesta situació de no veure a ningú o no tenir contacte i se’ns ha fet molt dur. Durant el confinament feiem streamings per les xarxes, molt agraïts per la gent, però no és com veure el públic en directe.

  – És el circ un espai segur?
  Absolutament. Normalment els espectacles culturals es veuen amb perill perquè suposa concentrar a la gent, però ens hem reinventat i fem ús de les mascaretes, desinfectem l’espai… No és un lloc on els joves vinguin a beure, per exemple. De fet, el públic jove ha augmentat perquè els adolescents ara busquen altres maneres de divertir-se pel tancament de l’oci nocturn. La cultura és molt necessària.

  Les entrades per veure “TODO (LO)CURA” del Circ Raluy Legacy es poden aconseguir a través del seu web www.circoraluy.com o en les mateixes taquilles. L’espectacle es realitzarà des d’avui, dijous 8 d’octubre, fins el proper diumenge, 18 d’octubre a la Plaça President Tarradellas del Gorg.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí